Kelemen: Problema drepturilor minorităților nu este complet rezolvată, se arată în raportul SUA

| 01 mar, 2014

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu Mureș, că problema drepturilor minorităților nu este complet rezolvată, așa cum se arată și în Raportul Departamentului de Stat al SUA despre România.

"În aceste zile a apărut un raport referitor la drepturile omului și la drepturile minorităților din partea SUA, la paginile 27-28 ale versiunii în limba engleză în acest raport se menționează pe larg comunitatea maghiară din Ardeal — despre comunitate, despre simboluri, despre steagul secuilor, despre prefecți, că sistemul juridic este folosit pentru limitarea drepturilor minorității, se menționează problema educației universitare, problema UMF Târgu Mureș este prezentă în raport, se menționează o serie de probleme despre care vorbim și noi. (...)

În România, problema drepturilor minorităților nu este complet rezolvată", a susținut liderul Unional.

Kelemen Hunor a adăugat că Raportul Departamentului de Stat al SUA trebuie să reprezinte un semnal pentru politicienii din România, punctând că ar exista un context favorabil pentru UDMR care să facă posibilă participarea la guvernare a formațiunii. "Consider că acesta trebuie să fie un semnal pentru viața politică din România, pentru cei care sunt și au fost la guvernare, pentru cei care împreună cu noi au ajuns în Opoziție în 2012. În acest sens, posibilitățile noastre care să facă guvernarea posibilă sunt date", a arătat Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ