KFC şi-a pierdut supremaţia pe segmentul puiului prăjit

| 07 apr, 2014

KFC, unul dintre cele mai mari lanţuri de fast-food din lume, a fost detronat în Statele Unite de Chick-fil-A, după ani de zile în care a fost pentru cei mai mulţi americani sinonimul puiului prăjit, scrie Bloomberg Businessweek.

YUM!, compania care deţine reteaua KFC, a eliminat din cel mai recent raport anual secţiunea care in trecut clasifica compania drept „lider în segmentul de pui în SUA”.

Chick-fil-A deţine 1.775 de restaurante în SUA, preponderant în partea de sud a ţării, spre deosebire de KFC, care are 4.491 de unităţi. Totuşi, vânzările Chick-fil-A din 2013 au depăşit 5 miliarde de dolari, în condiţiile în care restaurantul este închis duminica, în timp ce KFC a câştigat numai 4,22 de miliarde de dolari, potrivit Technomic. Fiecare magazine Chick-fil-A a adus 3,2 milioane de dolari în 2013, spre deosebire de media KFC, de 938.000 de dolari, scrie zf.ro

Vânzările KFC au rămas neschimbate în ultimul deceniu, în timp ce pentru Chick-fil-A, vânzările au crescut constant. Anul trecut, vânzările Chick-fil-A au crescut cu 3,6%, în timp ce livrările KFC au scăzut cu 2%.

În 2004, KFC deţinea 5.000 de restaurante pe piaţa americană, de patru ori mai multe decât Chick-Fil-A, şi avea o cotă de piaţă de 46% pe segmentul fast-food-ului cu produse din pui din SUA. În 2014, decalajul dintre cele două lanţuri fast-food s-a redus considerabil, KFC având doar de 2,5 ori mai multe restaurante decât Chick-Fil-A.

Tag-uri: KFC, pui prajit, vânzări
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ