Klaus Iohannis a acordat autografe timp de trei ore ore la lanasarea cărţii sale

| 19 noi, 2014

Klaus Iohannis, maraton de semnături la târgul de carte Gaudeamus. Timp de trei ore, preşedintele ales a dat autografe pe bandă rulantă pe cartea sa pentru mai mult de o mie de persoane. Iohannis s-a ridicat de la stand doar atunci când ultimul cititor aşezat la rând şi-a primit autograful.

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, şi-a lansat, miercuri, la târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo, cartea autobiografică "Pas cu pas", în prezenţa a peste 2.000 de oameni, multora dintre aceştia acordându-le autografe.

La finalul prezentării cărţii, el a acordat autografe, timp de peste trei ore, celor aproape 2.000 de persoane pe volumul autobiografic, primind la rândul său, din partea admiratorilor cărţi sau felicitări, iar o parte dintre cei care primit autograf de la Iohannis şi-au realizat şi fotografii cu acesta. Potrivit mediafax, la standul Curtea Veche au fost vândute peste 4.000 de cărţi, fiind epuizat întregul stoc disponibil pentru ziua de miercuri.

Cartea scrisă de Klaus Iohannis şi lansată deja de mai multe ori în timpul campaniei electorale scoate la iveală detalii nemaiştiute din copilăria preşedintelui ales al României.

"Îmi amintesc cele două încăperi, în care am locuit o perioadă, dintr-o casă care mai există şi astăzi. Stăteam împreună cu mama, tata, sora mea, Krista (cu patru ani mai mică decât mine) şi bunicii. Desigur, nu a fost uşor să ne gospodărim într-un spaţiu atât de mic, dar la vârsta aceea astfel de lucruri nu mi se păreau o problemă", povesteşte Iohannis în carte.

Noul Preşedinte scrie şi despre părinţii săi, plecaţi între timp în Germania. De altfel, Iohannis nu a ezitat să vorbească public despre faptul că provine dintr-o familie simplă.

"Familia e de conditie modesta. Pe mama o cheama Suzana, pe tata Gustav si cu toii suntem Iohannis. Au fost oameni simpli. Mama sora medicala la spitalul de copii, tatal tehnician la o intreprindere socialista", a mai spus preşedintele.

Tot Iohannis povesteşte în carte şi despre perioada sa de elev. "Şi la grădiniţă, şi la şcoală am fost înscris la secţia germană, unde învăţam, la vremea respectivă, aproape numai copii de etnie germană. Am mers la şcoli din Centru, considerate pe atunci ca fiind şcoli de cartier. Şi la grădiniţă, şi la şcoală am avut colegi români, însă foarte puţini", scrie Iohannis.

Nu-i de mirare că noul preşedintele vorbeşte atât de bine limba germană.

Klaus Iohannis împărtăşeşte cititorilor şi amănunte despre marile pasiuni şi obiceiuri din intimitata casei sale.

"În cazul meu, până şi o zi fără program oficial seamănă destul de mult cu una cu program oficial, doar că este mai scurtă! Într-o astfel de zi, am program de casă: mă ocup de grădină, fac mici reparaţii în casă; când sunt norocos, merg în excursii sau am întâlniri cu prietenii, ca orice om", adaugă Iohannis.

Noul lider al României vorbeşte în carte şi despre povestea de iubire cu Prima Doamnă, Carmen Iohannis.

"În timpul facultăţii am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Secretul unei casnicii fericite: sa iti iubesti partenerul si sa iti doresti sa mergi langa el ", spune Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
dana
Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ