Klaus Iohannis a promulgat legea prin care şeful Poliţiei primește rang de secretar de stat şi este numit de premier

| 11 mar, 13:31

Legea prin care şeful Poliţiei Române primeşte rang de secretar de stat, fiind numit de premier, a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

”Preşedintele Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (1) al Art. 8 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit legii promulgate de şeful statului, ”Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor”.

Promulgarea vine după ce în luna iunie 2014, preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu a trimis legea Parlamentului spre reexaminare, cerând respingerea actului normativ.

În cererea de reexaminare, șeful statului preciza că, pentru această lege, Guvernul nu a solicitat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării emiterea unui aviz în acest sens și că ”transformarea funcţiei de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române de la nivelul exclusiv profesional pe care-l stabileşte legislaţia în domeniu, într-o funcţie politică, nu se justifică”, arată B1TV.

Ajunsă din nou în Parlament, legea a fost adoptată în forma iniţială, cererea de reexaminare formulată de Traian Băsescu fiind respinsă.

 

Citeşte şi: Klaus Iohannis se întâlneşte, la Palatul Cotroceni, cu Corina Creţu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ