Klaus Iohannis a promulgat nouă legi. Ziua de 8 mai devine...

| 06 mar, 17:27

Klaus Iohannis a promulgat, vineri, nouă legi, printre care cea privind declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați.

Legea, finalizată de Parlament în februarie, are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, având drept scop promovarea egalității de șanse între sexe ca parte integrantă a politicii sociale, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Cel mai mare proiect al României după intrarea în NATO şi UE, anunţat de Klaus Iohannis

Președintele Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului adițional la Convențiile de la Geneva din 12 august 1949, referitor la adoptarea unui semn distinctiv adițional (Protocolul III), adoptat la Geneva, la 8 decembrie 2005, decretul pentru promulgarea legii privind instituirea zilei de 28 iulie — Ziua Națională a Ambulanței din România și decretul privind promulgarea legii pentru declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați.

Președintele Klaus Iohannis a mai semnat și decretele de promulgare a: Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 52/2014 privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru interpretarea unor prevederi legale; Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2011 pentru protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor privind dobândirea dreptului de folosință pe o perioadă determinată a unuia sau a mai multor spații de cazare, a contractelor pe termen lung privind dobândirea unor beneficii pentru produsele de vacanță, a contractelor de revânzare, precum și a contractelor de schimb; Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 30/2014 privind modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală; Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 21/2014 pentru modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre.

Citeşte şi: Iohannis: 'Minorităţile din România sunt discriminate pozitiv'. E bine sau nu?

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis a semnat, de asemenea, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 53/2014 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 24/2010 privind controlul operațiunilor care fac parte din sistemul de finanțare prin Fondul European de Garantare Agricolă, precum și decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 113/2013 privind unele măsuri bugetare și pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului.

Citeşte şi: INCREDIBIL! Descoperire şocantă chiar lângă casa preşedintelui Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ