KLAUS IOHANNIS, la Bruxelles: Chestiunea migrației trebuie tratată acolo unde apare

| 15 oct, 14:23

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că problema migrației trebuie tratată în integralitatea ei și în zonele în care apare.

"În chestiunea migrației am fost de acord că problema trebuie tratată în integralitate, nu pe părți, trebuie să mergem în această abordare la sursă, trebuie să tratăm problema acolo unde apare și să colaborăm cu țările de unde vin refugiații", a spus Iohannis, după întâlnirea de la Bruxelles cu președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz.

El a precizat că în ceea ce privește țările de tranzit pentru imigranți, cum este Turcia, trebuie să existe colaborare cu acestea pentru un control mai bun asupra mișcării refugiaților.

Șeful statului a arătat că pentru el este prima vizită de lucru la PE și prima întâlnire de acest fel cu președintele Parlamentului European. "Am apreciat rolul deosebit de pozitiv al dlui președinte personal în foarte multe chestiuni și dosare complicate pentru UE", a declarat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre migraţie: România se comportă ca şi cum ar fi în Spaţiul Schengen

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la Consiliul European de toamnă, unde se discută despre problema migrației.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ