Klaus Iohannis, despre vizita omologului portughez: Portugalia este un partener foarte important al României

| 17 iun, 12:38

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit vizita oficială a președintelui Republicii Portugheze, Aníbal Cavaco Silva. Șeful statului a ținut să îi ureze bun venit cu ocazia primei vizite ale sale în România.

Iohannis a trecut în revistă dinamica relațiilor din Portugalia și România care a crescut semnificativ în ultimii ani și pe care a vrut să o marcheze la nivel înalt.

"Am discutat despre colaborarea în cadrul UE și NATO, despre provocările actualului context geopolitic. Portugalia este un partener foarte important al României, iar domeniile în care se reflectă acest lucru sunt cel economic și cel al apărării", spune președintele.

De altfel, a menționat și de comunitatea "de peste 40.000 de români din Portugalia care reprezintă o punte de legătură între țările noastre" și spune că apreciază sprijinul acordat de statul portughez pentru integrarea comunității de români care trăiesc și muncesc acolo.

Din punct de vedere economic, relațiile dintre cele două țări sunt reflectate în Forumul Invest care a avut loc la începutul lunii iunie în România, iar joi va fi deschis Formului Oamenilor de Afaceri din România și Portugalia.

În același timp, există un interes crescut al companiilor portugheze care vor să investească în România, țară care și-a propus să fie un exportator de securitate energetică.

 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după ultima vizită externă

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ