Klaus Iohannis îl critică pe Putin: Politica sa nu se potriveşte...

| 08 feb, 13:45

Klaus Iohannis a criticat politica lui Vladimir Putin, care "nu se potriveşte conceptului de convieţuire în Europa secolului 21", într-un interviu acordat revistei austriece Profil. Totodată, preşedintele a afirmat că apartenenţa României la NATO este foarte valoroasă, dar într-o situaţie excepţională "trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm noi înşine ţara".

Citeşte şi: Traian Băsescu, lovitură dură pentru Klaus Iohannis

Întrebat dacă este îngrijorat de războiul din estul Ucrainei în condiţiile în care Putin a declarat cu câteva luni în urmă că armata rusă ar putea ajunge în două zile la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat revistei austriece Profil, că "politica lui Putin nu se potriveşte conceptului de convieţuire din Europa secolului 21". "Ani de zile am crezut că problema războiului în Europa a fost rezolvată. Acest lucru este acum, din păcate, istorie", a spus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre Rusia: Nu sunt soluţii

Preşedintele a reamintit faptul că s-a ajuns la un consens politic privind alocarea până în 2017 a 2% din PIB pentru apărare.

La observaţia jurnalistului privind faptul că este vorba de o sumă mare, iar România are nevoie urgent de bani în alte domenii, Klaus Iohannis a replicat: "Nu există o altă cale. În imediata apropiere a unui conflict armat al cărui rezultat nu este sigur, nu poţi pur şi simplu să stai şi să te uiţi. Apartenenţa la NATO este foarte valorosă, dar într-o situaţie excepţională, sperăm ca ea să nu se întâmple, trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm noi înşine ţara. Şi pentru asta trebuie să avem o armată bine pregătită şi echipată".

Întrebat dacă semnarea de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE nu va duce la o exacerbare a acţiunilor Rusiei în privinţa Transnistriei, preşedintele a precizat că la alegerile din R. Moldova peste 50% dintre moldoveni au votat partide proeuropene iar Transnistria este "un conflict îngheţat, dar care poate fi rezolvat".

Citeşte şi: Klaus Iohannis, interviu la TV5 Monde, despre corupţia din România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 feb, 15:55
nic tadaa
La arme, daca vreti sa supravietuiti nebunului Putin!
Faceti ca-n Elvetia. Inarmati pe toti aceia care au dreptul sa poarte arme. Sau ca-n America. Toata lumea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ