Klaus Iohannis, întâlnire cu Ministrul Educaţiei la Palatul Cotroceni

| 22 apr, 19:23

Klaus Iohannis i-a primit astazi, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, iar la intalnire a participat si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta administratia prezidentiala.

Sorin Cimpeanu a fost presedinte al CNR pana cand a devenit ministru si, la fel ca multi dintre rectorii prezenti astazi la Cotroceni langa Klaus Iohannis, l-a sustinut public pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale. De asemenea, Consiliul National al Rectorilor a salutat ordonanta de urgenta din vara trecuta, prin care Guvernul Ponta a decapitat legea educatiei. In prezent, Consiliul National al Rectorilor este condus de un rector interimar.

Participantii la intalnirea cu seful statului au subliniat rolul unversitatilor in dezvoltarea Romaniei, necesitatea intaririi autonomiei universitare si nevoia unei legi a educatiei care sa intruneasca un consens politic si social cat mai larg. De asemenea, rectorii prezenti au aratat ca universitatile romanesti au facut pasi importanti in consolidarea administrativa si ca sunt participanti activi la dezvoltarea economica, inclusiv prin atragerea de fonduri europene", informeaza administratia prezidentiala.

In comunicatul presedintiei se arata ca "reprezentantii Consiliului National al Rectorilor au opinat ca rolul Pesedintelui Romaniei in dezvoltarea universitatilor romanesti este fundamental si au subliniat necesitatea elaborarii unei strategii la nivel national referitoare la educatie intrucat aceasta este o componenta esentiala pentru calificarea fortei de munca si necesita, totodata, investitii importante de lunga durata".

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a exprimat speranta ca aceasta prima intrevedere cu reprezentantii universitatilor romanesti reprezinta debutul unei serii de intalniri care sa contureze cateva directii clare pentru reforma in educatie", anunta presedintia.

Consiliul National al Rectorilor este condus din ianuarie 2015 de un "presedinte interimar", si anume de catre conferentiar doctor Razvan Ionut Teodorescu - rector interimar al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Razvan Ionut Teodorescu este interimar in ambele functii detinute anterior de Sorin Cimpeanu, care din decembrie 2014 este ministru al Educatiei si rector suspendat al Universitatii de Agronomie. Inainte de Cimpeanu, presedinte al CNR a fost Ecaterina Andronescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ