Klaus Iohannis laudă în presa străină rezultatele Guvernului Ponta

| 09 iul, 14:56

Preşedintele Klaus Iohannis laudă performanţele economice ale României din ultimii ani, care au condus la stabilitate macroeconomică şi au făcut ţara noastră atractivă pentru investitorii străini, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei The European Times.

Klaus Iohannis vorbeşte în termeni pozitivi despre scăderea taxelor şi viziunea Guvernului privind independenţa energetică.

"În ultimii ani, România a reuşit să atingă a stabilitate macroeconomică necesară pentru ca interesul investitorilor străini să crească. Avem argumente puternice pentru a afirma că România are un climat economic favorabil. Pot să menţionez, de exemplu, creşterea economică de peste 4% în primul trimestru al anului 2015 şi previziunile economice promiţătoare pentru următorii ani. Investiţiile străine în România au luat un avânt în prima parte a acestui an. Deci putem vedea că mediul economic din România începe să îndeplinească aşteptările investitorilor străini.

Dar economia României are şi alte beneficii, pe lângă stabilitatea macroeconomică şi nivelul relativ redus al taxării. Avem o forţă de muncă bine pregătită şi un potenţial remarcabil al resurselor naturale. Pentru că suntem o economie în dezvoltare, multe sectoare ale economiei locale oferă investitorilor oportunităţi comerciale ample: de la energie la infrastructură, de la agricultură la turism. Există oportunităţi de investiţii şi afaceri peste tot. De exemplu, energia poate şi trebuie să devină un vector constant al competitivităţii noastre economice. Prin investiţii constante şi un mediu competitiv, România are potenţialul de a deveni un important jucător regional.

Exporturile României au progresat în ultimii ani, în special pe piaţa Uniunii Europene, spre care se îndreaptă aproape trei sferturi din mărfurile româneşti. Acest lucru reprezintă un indicator al aprecierii faţă de produsele româneşti pe pieţele europene", afirmă președintele în cadrul interviului.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS a semnat decretul prin care Ponta îşi reia atribuţiile de premier

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 15:24
Jock
Pai , nu asa ar fi normal din partea presedintelui ? Sa vorbeasca la fel si in Romania despre performantele guvernului Ponta si despre seriozitatea profesionala a prim ministrului Victor Ponta, Si sa explice pe intelesul mafiotilor din PDL-PNL c a nu are cum sa intervina sa schimbe premierul si guvernul, ar fi o crima impotriva poporului roman. Ar fi minunat daca ar chema-o la ordin pe mafioata perversa comunisto-securista, penala si nesimtita Monica Macovei care in mod repetat aduce grave prejudicii Romaniei la Brussels . Oricum nu convinge pe nimeni dar nici poporul roman nu-l reprezinta. Banii sint buni pt pozitia de europarlamentar dar poporul nu .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ