Klaus Iohannis: Onorez curajul de care au dat dovadă cei care au suferit pentru libertate

| 22 dec, 2014

Klaus Iohannis a motivat decorarea lui Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, prin aceea că simbolizează toţi deţinuţii care au trecut prin închisorile comuniste şi că prin acest gest îi onorează pe toţi cei care "au suferit pentru libertate".

Klaus Iohannis pe Facebook: "Foştii deţinuţi politici reprezintă repere de moralitate pentru tânăra generaţie. Domnul Octav Bjoza a fost condamnat pe nedrept, fiind obligat să cutreiere nu mai puţin de 14 locuri de detenţie, a fost persecutat, dar acest lucru nu l-a împiedicat să militeze pentru idealurile de libertate şi democraţie. Prin decoraţia oferită astăzi domnului Bjoza, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, recunosc şi onorez sacrificiul şi curajul de care au dat dovadă femeile şi bărbaţii care au suferit pentru libertate", a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, pe pe Octav Bjoza, președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, cu Ordinul Steaua României în grad de cavaler. Octav Bjoza a fost decorat pentru înalta sa ţinută morală, pentru demnitatea şi curajul cu care a militat, de-a lungul timpului, pentru libertate şi democraţie, remarcându-se ca unul dintre cei mai importanţi luptători împotriva regimului comunist, pentru eforturile pe care le face, în numele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, pentru a păstra vie memoria victimelor comunismului.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS a oferit prima decoraţie ca PREŞEDINTE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ