IOHANNIS: Este obligaţia justiţiei de a-i aduce în faţa legii pe cei vinovaţi de crime la Revoluţie

| 22 dec, 2014

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după ce l-a decorat pe Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, că este obligaţia justiţiei de a-i identifica şi de a-i aduce în faţa legii pe cei vinovaţi, fie că vorbim de torţionarii din anii '50-'60 sau cei care au comis crime şi abuzuri, la Revoluţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs, după decorarea preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, în care a arătat că ”cel mai drept judecător pentru un regim este naţiunea română însăşi, care prin Revoluţia română a declarat dictatura vinovată de cei 45 de ani de sărăcie, umilinţă şi teroare”.

”Marcăm în aceste zile 25 de ani de la Revoluţia română, şi încă există numeroase controverse cu privire la acest eveniment. Aceste controverse nu vor înceta până când adevărul juridic nu va fi scos la iveală, pentru că de adevărul istoric se vor ocupa fără îndoială istoricii”, a arătat preşedintele României.

Klaus Iohannis a mai afirmat că ”societatea românească nu s-a vindecat complet de bolile trecutului”.

”Faptul că astăzi există încă oameni cu mâinile pătate de sânge, care au săvârşit crime în timpul comunismului sau în timpul revoluţiei şi care se plimbă liberi arată de fapt incapacitatea noastră ca societate de a-i găsi şi pedepsi pe cei vinovaţi. Din acest punct de vedere consider că este dreptul şi obligaţia justiţiei de a-i identifica şi de a-i aduce în faţa legii pe cei care se fac vinovaţi, fie că vorbim de torţionarii din anii '50-'60 sau despre cei care au comis crime şi abuzuri la Revoluţie”, a arătat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 2014
Adam
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ