Iohannis: Parcursul european reprezintă singura opţiune viabilă de securitate şi prosperitate a Republicii Moldova

| 27 apr, 14:33

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-un mesaj transmis cu prilejul aniversarii a 5 ani de la semnarea Declaratiei de Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Moldova, ca parcursul european reprezinta singura optiune viabila de securitate si prosperitate a Chisinaului.

"La 27 aprilie 2010, presedintii Romaniei si Republicii Moldova semnau Declaratia Comuna privind instituirea unui Parteneriat pentru integrarea europeana a Republicii Moldova. Constatam, azi, la exact cinci ani de la acel moment, ca Republica Moldova a inregistrat progrese importante in reformarea societatii si asumarea valorilor democratice, si pe aceasta baza, in apropierea de Uniunea Europeana", se arata in mesajul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Iohannis subliniaza ca "Romania va continua sa fie un sustinator puternic al parcursului european al Republicii Moldova, al eforturilor sale de continuare si consolidare a procesului de reforme necesare materializarii acestui deziderat".

"Evolutiile geopolitice actuale ne intaresc credinta ca parcursul european reprezinta singura optiune viabila de securitate si prosperitate a Republicii Moldova, iar Romania va continua sa ramana alaturi pe acest drum", se mai arata in acest mesaj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ