Klaus Iohannis: Românii care muncesc în străinătate trebuie să beneficieze de drepturile care li se cuvin

| 27 iun, 12:57

Klaus Iohannis precizează, într-o postare pe Facebook, că poziţia privind nivelul alocaţiei pentru copiii angajaţilor români care lucrează în Austria este opinia personală a ministrului de Externe de la Viena, şi nu a executivului austriac.

Klaus Iohannis pe Facebook:

"Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor români din Austria. Acesta m-a asigurat că poziţia exprimată de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocațiilor nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale, ci este o opinie personală a domnului ministru. Fiecare cetățean român care muncește în străinătate trebuie să beneficieze de drepturile care i se cuvin", a scris Iohannis pe Facebook.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a tranșat cu cancelarul federal problema alocațiilor copiilor românilor din Austria

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ