Klaus Iohannis şi Victor Ponta, împreună la Iaşi de Ziua Unirii. DISCURSUL celor doi lideri politici

| 24 ian, 10:33

Preşedintele României Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta sunt împreună în Iaşi, unde se sărbătoreşte Mica Unire. Ei au urcat împreună pe scenă, în cadrul unei ceremonii impresionante. De asemenea, mai mulţi miniştri sunt prezenţi, alături de mii de români, informează România TV.

Preşedintele României Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta participă sâmbătă la manifestările organizate de Ziua Unirii la Iaşi. Manifes­tările au început în Piaţa Unirii, de la ora 9.00. După un concert de muzică populară de aproximativ o oră, a urmat slujba religioasă şi discursurile oficialităţilor.

"Am venit la Iaşi cu gândul la momentul istoric săvârşit acum 156 de ani , prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti. E o mare bucurie pentru mine să revin la Iaşi. Pentru prima dată, români din ţară şi de pretutindeni marcăm cu toţi Unirea Principatelor... Doresc românilor să privească această zi cu bucurie, cu încredere în forţele proprii. Aşa să ne ajute Dumnezeu", a declarat, la Iaşi, preşedintele României Klaus Iohannis.

"Cred că toate eforturile prin care Iaşul, Moldova primesc o parte din ceea ce au dat României sunt justificate. Vă urez ca nu doar în 24 ianuarie şi 1 decembrie, ci în fiecare zi a anului uniţi suntem mai puternici şi dezbinarea e singurul nostru duşman", a precizat premierul Victor Ponta.

Oficialii vor depune şi coroane de flori la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, iar apoi va avea loc parada militară şi hora unirii. În paralel, pe pietonalul Ştefan cel Mare va avea loc parada costumelor de epocă, precum şi o scenetă intitulată "Moş Ioan Roată şi Unirea".

În intervalul orar 12.00 - 14.00 va fi organizată pe strada Alexandru Lăpuşneanu o masă tradiţională românească, unde se vor servi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Vor fi organizate mo­mente festive în Dacia, Păcurari, Alexandru cel Bun, Gară, Tătăraşi, Podu Roş sau Nicolina. Manifestările se vor încheia la ora 18.00, când este programată retragerea cu torţe, 100 de militari ur­mând să mărşăluiască pe traseul Piaţa Unirii - Palas.

Pe 24 ianuarie se împlinesc 156 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment istoric înfăptuit la București de Adunarea Deputaților, într-o clădire a Bisericii, situată pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află acum Palatul Patriarhiei.

Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului național unitar român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 ian, 08:46
Adam
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
24 ian, 11:54
liviuioan
GANDUL si FAPTA
# Iar daca omenirea-ar lua aminte /Cu ce-nsusiri a inzestrat-o, /Tot ascultand-o , lumea-ar fi mai buna ! #----Alighieri----unirea dezbinarii noastre ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ