Victor Ponta, mesaj de ZIUA UNIRII: "Viziunea unificatoare, forţa de a schimba în bine destinul ţării"

| 24 ian, 13:17

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de ZIUA UNIRII, în care îndeamnă românii de rând şi, totodată, clasa politică să fie mai concentraţi pe eforturi pentru împlinirea proiectelor comune şi pe viziunea unificatoare care poate fi forţa necesară pentru a schimba destinul ţării în bine.

Victor Ponta a subliniat că sărbătoarea Unirii îşi găseşte în 2015 "un corespondent în atmosfera politică generală şi în dorinţa de solidaritate manifestată de români.

"Marcăm astăzi a 156-a aniversare a unirii Mol­dovei cu Țara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza - un moment istoric care ne arată că eforturile depuse pentru împlinirea proiectelor comune ale poporului român și viziunea unificatoare au fost întotdeauna forța de a schimba în bine destinul țării noastre. Mă bucur că anul acesta sărbătoarea națională își găsește un corespondent în atmosfera politică generală, dar și în dorința de solidaritate manifestată de români. Îmi doresc ca în 2015 să fim mai uniți în jurul unor proiecte comune, facem mai puțină politică și mai multă administrație, să fim mai puțin preocupați de ambiții și bătălii interne și mai interesați de soarta românilor de pretutindeni, de îmbunătățirea nivelului de trai și de locul României în lume. După un an 2014 extrem de încărcat și tensionat, în care am trecut împreună prin două campanii electorale care au avut din păcate un efect de polarizare și divizare, cred că reușim în prezent să depășim conflictele politice și să punem bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante pentru România. Iar aceasta cred că este învățătura cheie a Zilei Unirii Principatelor - să fim uniți în Europa!", este mesajul lui Victor Ponta de Ziua Unirii.

Victor Ponta a postat şi pe Facebook un mesaj de Ziua Unirii: "Vreau să transmit un singur și simplu mesaj - dezbinarea a fost întotdeauna marele dușman al românilor / doar uniți suntem puternici și putem asigura copiilor noștri un viitor mai bun. Fericiți cei care iubesc și lupta pentru unire, răi sunt cei care și azi se bucură să dezbine și să promoveze cearta și războiul între români și români. Am încredere că uniți vom fi puternici!".

Victor Ponta se află, sâmbătă, la Iaşi, alături de preşedintele Klaus Iohannis dar şi de membri ai Guvernului, parlamentari, preşedinţi de Consilii Judeţene şi de înalţi prelaţi, pentru a participa la evenimentele prilejuite de ZIUA UNIRII.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ