Klaus Iohannis: ”Tensiunile dintre Turcia și Grecia ne îngrijorează”

| 02 sep, 20:28

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că situația tensionată dintre Turcia și Grecia în Mediterana este îngrijorătoare. „Evident că ne îngrijorează”, a spus șeful statului, întrebat dacă România este preocupată de conflictul dintre cele două țări aliate în NATO.

„Evident că ne îngrijorează. Aceste tensiuni care au crescut în ultimele săptămâni nu ne fac bine nici UE nici NATO. Noi am fost din capul locului de părere că orice diferend se rezolvă pe cale amiabilă, nu prin înarmări și gesturi care pot fi prost înțelese”, a spus președintele României.

Acesta a precizat că „acum” nu sunt motive de îngrijorare punctuale pentru România din cauză că Turcia explorează în Marea Neagră în apropierea perimetrului românesc Neptun Deep.
Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a propus, vineri, la Berlin, în cadrul discuțiilor purtate de miniștrii de externe ai UE pe tema conflictului dintre Grecia și Turcia pe marginea explorărilor din Mediterana, ca Turcia să înceteze operațiunile, urmând să fie instituit un moratoriu asupra explorărilor în zonele maritime aflate în dispută, se arată într-un comunicat al MAE.
România și-a exprimat susținerea fermă față de Grecia, în contextul în care Turcia forează și în Marea Neagră, în apropierea perimetrului românesc Neptun, Erdogan anunțând găsirea celui mai mare zăcământ de gaze din istoria țării sale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 21:59
edudgeLix
order stromectol online without prescription
In line with this observation, the use of analgesic medications significantly decreased during the treatment in both study groups ivermectin rosacea

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ