Tensiuni între Turcia şi Grecia: Erdogan ar fi cerut scufundarea unui vas grecesc în Marea Mediterană

| 02 sep, 13:32

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi vrut să provoace un incident militar cu Grecia în Mediterana de est, solicitând generalilor să scufunde un vas, dar fără să existe morţi. Din fericire, generalii s-au opus demersului militar.

Informaţia a fost emisă de cotidianul german Die Welt, care citând surse militare turceşti, scrie că preşedintele Erdogan le-ar fi cerut generlilor săi în urmă cu câteva zile să scufunde o navă a Greciei, dar să aibă grijă ca în timpul acțiunii să nu fie nicio persoană ucisă.

Generalii s-ar fi opus, însă. Altcineva din anturajul președintelui turc ar fi sugerat atunci să fie doborât un avion de luptă grecesc, pentru că pilotul ar fi putut să se catapulteze și nu ar fi murit. Dar generalii au refuzat din nou, notează Digi24.

Citeşte şi Erdogan: "Turcia va lua ceea ce îi revine de drept în Marea Neagră, Egee şi Marea Mediterană"

Turcia și Grecia sunt implicate de mai multe săptămâni într-un conflict din ce în ce mai militarizat, generat de războiul pentru resursele naturale din Mediterana și controlul asupra perimetrelor de explorare.

Citeşte şi Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ de gaze naturale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ