Kovesi, despre noul post: O să avem de-a face cu anchetarea oamenilor puternici şi bogaţi

| 17 sep, 20:26

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Parchetului European (EPPO), a declarat, într-un interviu acordat pentru El Pais, că are nevoie de instituţie şi procurori independenţi, pentru asta luptându-se să se aprobe creşterea alocării bugetare pentru instituţia pe care o conduce.

Kovesi va fi ajutată de o echipă de experţi şi analişti din Luxemburg şi de o reţea de procurori naţionali care vor lucra parţial sau cu normă întreagă pentru biroul său.

În principiu, i s-a alocat un buget de 37,7 milioane de euro. „Încă nu e suficient. Suntem în mijlocul negocierilor”, subliniază ea.

Parlamentul European trebuie să dea undă verde în următorul trimestru bugetului UE, care va avea o injecţie suplimentară din fondurile de recuperare convenite de liderii europeni la summitul din iulie trecut, scrie Adevarul.ro.

„Vor fi mai mulţi bani, mai multă flexibilitate şi, prin urmare, mai mult risc de infracţiuni. Datoria EPPO este de a proteja banii europeni”, a avertizat românca. Din acest motiv, ea doreşte să aibă în Luxemburg numărul maxim de experţi şi analişti, care să poată încrucişa date şi să efectueze investigaţii complexe.

Citeşte şi Kovesi, într-un interviu BBC: Am primit informaţii de la serviciile secrete şi le-am folosit ca să deschidem cazurile

"O să avem de-a face cu cazuri complexe, legate de anchetarea oamenilor puternici şi bogaţi. De aceea e important să fim o instituţie independentă”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ