Krichbaum: DNA vrea o reformă în ceea ce priveşte averile ilicite, dar Parlamentul frânează acest demers

| 30 oct, 15:19

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum, a declarat, vineri, că, deşi Direcţia Naţională Anticorupţie îşi doreşte o reformă în ceea ce priveşte legislaţia privind confiscarea averilor ilicite, Parlamentul frânează acest demers şi a precizat că, probabil, subiectul se va regăsi în următorul raport MCV.

"Pe parcursul întrevederilor avute la DNA am discutat despre lupta împotriva corupţiei. Am aflat că mai există în continuare probleme în ceea ce priveşte confiscarea averilor dobândite ilicit care se situează undeva în jurul cifrei de 10%. Confiscarea extinsă, exprimându-mă în termeni foarte diplomatici, are loc momentan relativ greoi. Am înţeles că sunt implicate Ministerul Finanţelor şi ANAF, dar la ora actuală lucrurile decurg într-o manieră destul de înceată, greoaie, la final atingându-se cota de doar 10% din valoarea totală a bunurilor care provin din fapte penale", a spus Krichbaum, într-o conferinţă de presă susţinută la Ambasada Germaniei la Bucureşti. 

Oficialul a prezentat pe scurt legislaţia germană în domeniu, arătând că şi România are nevoie de o procedură prin care confiscarea averilor dobândite ilicit să fie urgentată. 

"Cred că România se află în ceea ce priveşte acest subiect relativ departe de a fi ajuns la rezultatele dorite. DNA îşi doreşte, de pildă, o reformă. Constatăm, însă, cu stupoare, că dacă cineva frânează acest demers o face Parlamentul României. În Germania, de pildă, în cazul acestor confiscări extinse, lucrurile stau foarte limpede. Această măsură este înscrisă deja în sentinţa finală, procedându-se imediat la executarea bunurilor. Cred că e nevoie şi în România de o procedură urgentată şi permiteţi-mi să scot în evidenţă faptul că probabil acest subiect se va regăsi şi în următorul raport MCV", a adăugat Gunther Krichbaum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ