La doi ani citea numere de 15 cifre! Drama unui copil geniu pe care oamenii îl compară cu Einstein

| 31 iul, 11:06

Jaxon Cota este un copil aparent obișnuit, de 11 ani. Totuși, sunt șanse (foarte) mari să fie mult mai inteligent decât toți oamenii pe care îi cunoști.

Are un IQ de 148 de puncte și face parte din grupul Mensa de la 9 ani. În plus, rezolvă probleme de matematică la nivel de liceu atunci când se plictisește. La doi ani, deja putea citi cu voce tare numere cu 15 cifre. “Tot timpul am fost atras de cifre. Sunt atât de multe lucruri care le fac fascinante”, a spus el.

Dacă majoritatea dintre noi abia puteam vorbi pocit la doi ani, Jaxon era deja interesat de numere. Într-o zi obișnuită la locul de joacă, s-a întors brusc către mama sa și i-a spus un singur lucru:”78″. Ea nu avea nici cea mai vagă idee despre ce vorbește, până să observe că un termostat din apropiere avea acest număr inscripționat, potrivit NBC News.

Citește și:  Viziunile lui ALBERT EINSTEIN asupra lumii care îţi vor schimba percepţia asupra REALITĂŢII!

Apoi, a urmat o serie de evenimente similare, până când copilul a început să citească numere de 15 cifre. Astăzi, participă la concursuri de matematică și concurează cu copii mult mai mari decât el. “Numerele au un ritm. Și ceva anume, într-un mod ciudat, le face foarte simple pentru el”, a spus tatăl său, scrie playtech.

Deși ar putea intra deja la colegiu, Jaxon alege să fie un copil obișnuit, deocamdată. “Nu vreau să trec peste toate etapele astea, pentru că nu aș mai putea face lucrurile pe care le iubesc, cum ar fi să joc baseball și să ies cu prietenii mei”. Totuși, pentru că potențialul său trebuie fructificat, Jaxon va intra în clasa a șasea în toamnă și va primi instrucțiuni speciale, pentru a evolua în continuare. De asemenea, părinții nu vor să devină inadaptat, ci să facă în continuare lucrurile obișnuite pentru copiii de vârsta sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ