Creierul lui Albert Einstein, furat în anii '50

| 02 feb, 16:59

Creierul lui Albert Einstein a fost furat. Incidentul petrecut imediat după moartea fizicianului în 1955 a fost scos la iveală de publicaţia Business Insider, preluată de Mediafax. Astfel, creierul omului de ştiinţă a fost păstrat timp de peste o jumătate de secol de către medicul care a făcut autopsia fizicianului.

Albert Einstein a murit pe data de 18 aprilie 1955, după ce cu o zi înainte s-a prezentat la Spitalul Princeton, New Jersey, din cauza unor dureri în piept.

Fizicianul a murit din cauza unei rupturi a aortei. După moartea sa, creierul i-a fost îndepărtat şi furat.

Doctorul Thomas Stolz Harvey este cel care a realizat autopsia fizicianului, la şapte ore după moartea acestuia. După ce a stabilit cauza decesului, Harvey a îndepărtat, măsurat şi cântărit creierul lui Einstein.

Medicul a susţinut ulterior că a avut autorizaţie pentru a efectua autopsia şi a presupus că se vrea studierea creierului omului de ştiinţă. Până în prezent nu au fost descoperite însă documente care să permită autopsia.

Medicul Harvey a conservat creierul lui Albert Einstein în formol şi a scos globii oculari ai acestuia, apoi a dat restul corpului la crematoriu.

Îndepărtarea creierului şi a globilor oculari a fost împotriva ultimelor dorinţe ale lui Albert Einstein. Fizicianul voia să fie ars cu creierul în interiorul corpului, iar cenuşa să fie împrăştiată în secret.

În plus, medicul nu avea dreptul de a păstra creierul fizicianului. Singura sa responsabilitate era de a stabili cauza morţii acestuia.

Există însă unele speculaţii privind două posibile motive pentru ca medicul să îndepărteze creierul. Unul dintre ele este că a fost pus de către medicul personal al lui Einstein, Harry Zimmerman. Acesta nu a recunoscut însă niciodată public acest lucru, deşi a cerut creierul fizicianului, după ce a fost îndepărtat din corp.

Cel de-al doilea posibil motiv ar fi că medicul Harvey a fost "furat de moment" în timpul autopsiei, gândindu-se la studiul realizat pe creierul lui Lenin, în 1926.

Medicul Harvey şi un tehnician de la Universitatea din Pennsylvania au tăiat creierul în mii de felii şi 240 de bucăţi. A dat câteva dintre bucăţi doctorului Zimmerman, păstrând restul pentru el.

Harvey ar fi păstrat creierul lui Einstein într-o cutie de cidru sub un frigider pentru bere. Medicul nu a publicat niciodată vreun studiu despre presupusele sale analize.

Înainte de a muri, în 2007, Thomas Harvey a donat creierul lui Einstein spitalului Princeton. În prezent, singurul loc unde este expusă o parte din creierul lui Einstein este Muzeul Mütter din Philadelphia.

Cinci GLUME pe care le înţeleg doar oamenii deştepţi. Vezi dacă te numeri printre ei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 19:46
Danyela Danyela
Oferte de lucru pe timp de criza!
Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ