Lapoviţă şi ninsoare până la sfârşitul săptămânii. Ce zone sunt afectate

| 21 ian, 2014

Cand prea putini o mai asteptau, iarna a venit brusc in Suceava, Botosani, Neamt si Iasi. Cele 4 judete au fost sub avertizare de cod galben. Previzibil pentru Romania, traficul s-a blocat, iar soferii au asteptat cu orele sa apara drumarii.

Meteorologii spun ca vremea se va raci din ce in ce mai mult in urmatoarele zile, vor incepe ploile iar la munte vom avea lapovita si ninsoare si, pana la sfarsitul saptamanii, temperaturi extrem de scazute.

Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa fie bine pregatiti pentru iarna pentru ca, desi pot porni la drum din judete unde este soare sau senin, vremea se va schimba brusc si se vor trezi in plin viscol, mai ales in centrul tarii, zonele de munte si nordul Moldovei. De altfel, ninsorile cazute in Suceava si Botosani au aratat ca pe sosele se poate produce oricand haos, fie pentru ca drumarii au fost luati iar prin surprindere, fie din neglijenta soferilor.

In judetul Botosani, dupa ce a plouat toata noaptea, temperaturile au scazut spre dimineata sub zero grade si s-a format polei. Apoi a inceput sa ninga si, in numai doua ore, zapada depusa a ajuns la un strat de 5 centimetri.

Cei de la Drumuri Nationale spun insa ca plugurile au iesit de dimineata dar cand ploua. Dupa ce a inceput sa ninga au fost depasite de situatie.

La Suceava, ninsoarea a inceput sa cada in jurul orei 9. Pe centura de ocolire a orasului s-au creat ambuteiaje din cauza ghetii formate pe sosea. Un TIR incarcat cu lemne a blocat traficul, la urcarea unei pante alunecoase.

A fost haos si pe centura care traverseaza satul Şcheia, de langa Suceava. Mai multe TIR-uri din Bulgaria au ramas intepenite pe loc.

Meteorologii spun ca luni va continua sa ninga in nordul Moldovei pana la ora 15.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ