Laszlo Borbely şi Rozalia Biro, interceptaţi în dosarul vicepreşedintelui CJ Bihor

| 18 iun, 20:41

Parlamentarii UDMR Laszlo Borbely şi Rozalia Biro apar în interceptările din dosarul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Alexandru Kiss, trimis joi în judecată de procurorii DNA Oradea pentru mai multe fapte de corupţie, informează Agerpres.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, senatorul Rozalia Biro şi deputatul Laszlo Borbely au calitatea de martori în dosar.

O convorbire telefonică dintre cei doi, în care discutau despre susţinerea intereselor societăţii Keviep Kft Debrecen - Sucursala Oradea, reprezentată de Miklossy Ferenc, a fost interceptată pe 24 noiembrie 2009, când Rozalia Biro ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Oradea:

"Borbely: Servus, Rozi! Am uitat să-ţi spun. M-a sunat acest Miklossy Feri, că voi trebuie să daţi un răspuns la Ministerul Finanţelor, în legătură cu ceva plăţi. Ştii, acele...

Biro: Da. Ştiu. Sigur că da. Am vorbit cu el înainte de a veni. Mai exact, ieri după-masă am vorbit. Şi am rămas înţeleşi că vineri vine, o scriem...

Borbely: Bine.

Biro: Şi aşa vom face că, prima dată, o punem sub nasul lui Bolojan (Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea - n.r.), care nu vrea s-o semneze. Dacă nu vrea atunci, când nu va fi acolo, în prima zi, eu am s-o semnez. Păi, asta este".

Rozalia Biro se număra, potrivit anchetatorilor, printre persoanele din anturajul lui Kiss care au susţinut interesele societăţii care administra groapa de gunoi din Oradea.

"Pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că societatea comercială Keviep Kft Debrecen a fost susţinută şi de alţi membri ai grupului condus de inculpatul Kiss (...), printre care se află martorul Biro Rozalia Ibolya, viceprimar al municipiului Oradea în perioada 2002 - 2012, parteneră de afaceri cu inculpatul Kiss (...) şi subordonată a acestuia pe linie politică", se menţionează în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor DNA, Alexandru Kiss a încercat, de-a lungul timpului, să-şi rezolve diverse afaceri cu ajutorul Rozaliei Biro.

"Din probele administrate în cauză rezultă că martorul Biro Rozalia Ibolya a acţionat în permanenţă în înţelegere cu inculpatul Kiss Alexandru Iosif Francisc şi că, prin intermediul ei, acesta din urmă a încercat să-şi rezolve interesele de afaceri", se mai arată în document.

Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru mai multe fapte de corupţie săvârşite în ultimii 12 ani.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, în formă continuată, spălare de bani - în formă continuată (patru infracţiuni) - şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei pentru infracţiuni similare Beniamin Rus, administrator al grupului de societăţi Selina Oradea, Vilmos Laszlo Bojtor, Ferenc Laszlo Miklossy, Ferenc Miklossy şi Gheorghe Ioan Roatiş, administratori ai unor firme.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ