Klaus Iohannis, mesaj DUR despre cazurile Borbely și Vâlcov

| 15 mar, 20:20

Klaus Iohannis a reacţionat, duminică, pe Facebook, la cazurile deputatului Laszlo Borbely şi ministrului Darius Vâlcov, arătând că ”traficul de influenţă, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscală şi alte forme de corupţie ale demnitarilor compromit clasa politică în general”.

Aceasta este prima reacţie a preşedintelui Iohannis, de la votul dat în Parlament, miercurea trecută, când Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely.

Citește și: SENZAŢIONAL! Cine cere EXCOMUNICAREA politică a lui Laszlo Borbely

Klaus Iohannis s-a referit în mesajul postat pe Facebook şi la cazul ministrului Darius Vâlcov, care a fost audiat, vineri seară, de procurorii DNA, în calitate de suspect, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Traficul de influenţă, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscală şi alte forme de corupţie de care se pot face vinovaţi demnitarii nu compromit numai persoanele în cauză, ci şi clasa politică în general şi credibilitatea instituţiilor statului în ochii cetăţenilor. Am asistat recent la sfidarea justiţiei în Parlament în cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului întârzie să-şi prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influenţă”, a arătat şeful statului în postarea de pe pagina de socializare.

Citește și: Darius Vâlcov și-a înaintat DEMISIA. Victor Ponta: I-am acceptat demisia

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, duminică, oficial, premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a lui Darius Vâlcov, menţionând că s-ar fi aşteptat ca Vâlcov să demisioneze, având în vedere că procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ