13 miniştri cu PROBLEME penale în Guvernul Ponta

| 16 mar, 15:23

Darius Vâlcov este cel de-al treisprezecelea ministru cu probleme penale din cele patru cabinete conduse de Victor Ponta. Vestea că încă un oficial de rang înalt din România este investigat pentru corupţie a ajuns rapid în presa internaţională.

Marile agenţii de presă au scris pe larg despre dosarul în care ministrul român de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Ultimii pe listă, Dan Şova, fost ministru al Transporturilor şi Darius Vâlcov, proaspăt demisionar din ministerul Finanţelor au ajuns în rândurile miniştrilor cu probleme din guvernul actual.

Mai jos este lista completă cu cei 13 miniştri care au avut sau au probleme penale:

1. Darius Vâlcov - a demisionat duminică în urma acuzaţiilor de corupţie.

2. Daniel Chiţoiu, ministru de Finanţe – Camera Deputaţilor a respins solicitarea de începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat în dosarul ASF.

Citeşte şi: Cine îl va înlocui pe DARIUS VÂLCOV la Ministerul Finanţelor. PRIMUL NUME vehiculat

3. Varujan Vosganian, ministru al Economiei – a fost salvat de colegii din Senat, el fiind acuzat în dosarul Romgaz, în care este acuzat de organizare a unui grup infracţional, abuz în serviciu.

4. Ovidiu Silaghi, ministru al Transportului – în cazul său, Traian Băsescu a aprobat cererea DNA de cercetare pentru trafic de influenţă în favoarea lui Nelu Iordache.

5. Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor – este arestat, fiind condamnat la cinci ani cu executare în dosarul Transformatorul.

6. Dan Şova, ministru al Transporturilor - DNA a cerut aviz pentru arestarea lui în dosarul Rovinari -Turceni.

7. Ioan Mang, ministru Educaţiei – a fost acuzat de opt acte de plagiat.

8. Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei – Senatul a aprobat începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft.

9. Corneliu Dobriţoiu, ministru al Apărării - trimis în judecată pentru atribuirea ilegală de locuinţe de la Ministerul Apărării.

10. Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administraţie – acuzat de abuz în serviciu în dosarul referendumului. În cazul său, deputaţii s-au împotrivit începerii urmăririi penale.

11. Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – în cazul său, Parlamentul European trebuie să încuviinţeze urmărirea penală în dosarul Microsoft.

12. Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni – este arestat, fiind acuzat că ar fi primit mită jumătate de milion de euro.

13. Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale – trimis în judecată în dosarul referendumului.

Citeşte şi: Ce spune Liviu Dragnea despre demisia lui Darius Vâlcov

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 23:12
PETRE
!3-numar cu ghinion !Nu-i plagiere .Asa-i in " cel mai cinstit Guvern(de la Ponte-citire)"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ