De ce nu și-a retras Iohannis candidatura cand avea un dosar pe rol? Un pic de ipocrizie prezidentială

| 16 mar, 17:06

Dacă pentru Klaus Iohannis a fost absolut în regulă să continue să candideze la funcția supremă în stat cu dosarul ANI de coadă, pentru Darius Vâlcov nu este în regulă să continue să fie ministru, chiar dacă este doar în stare ce cercetare.

Vă aduceți aminte ce spunea Klaus Iohannis atunci când i se cerea să renunțe la cursa prezidențială pe fondul dosarului de incompatibilitate instrumentat de ANI și judecat la ICCJ? Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat atunci că va candida la prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla la instanţa supremă şi că porneşte de la premisa că va câştiga procesul. "Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat, şi încă foarte bine, acest proces”, spunea Iohannis înainte să câștige alegerile din noiembrie 2014.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, atac DUR la Victor Ponta după demisia lui Vâlcov

Dacă îl întrebi pe Iohannis, nu și-a retras candidatura pentru că nu se simțea vinovat de nimic. Dacă întrebi gurile rele, îți vor spune că Iohannis urmărea să scape de o eventuală condamnare folosindu-se de imunitatea prezidențială. Oricare ar fi adevărul, un lucru este cert: Iohannis a ignorat total dosarul și a continuat cursa prezidențială, punând un pericol major de lipsă de legitimitate pe instituția prezidențială.

În contrast cu victoria care a venit (unii spun) pe neașteptate și pe fondul unor proteste simțite în Diaspora, Iohannis a părut pe alocuri contestat inclusiv de colegii de partid, care își pierduseră speranța că alesul lor va ieși învingător. Printre pricipalele critici aduse actualului președinte s-a numărat un dosar important pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție privind incompatibilitatea candidatului la prezidențiale dintre funcția de primar și cea de reprezentnat al primăriei în Adunarile Generale ale Acționarilor de la societățile Apă Canal și Piețe din Sibiu.

Pe parcursul campaniei prezidențiale, nu de puține ori, Iohannis a fost confruntat de presă și de public cu sabia lui Damocles, reprezentată atunci de litigiul cu ANI de la ICCJ.

Astăzi, la exact 4 luni de la câștigarea funcției, președintele Iohannis dă dovadă de o dublă măsură de toată frumusețea în cazul Vâlcov. Dacă pentru Iohannis a fost absolut în regulă să continue să candideze la funcția supremă în stat cu dosarul ANI de coadă, pentru Vâlcov nu este în regulă să continue să fie ministru, chiar dacă este în stare ce cercetare.

Iohannis a scăpat basma curată într-un dosar tras la indigo cu alte câteva zeci din România, în care protagoniștii nu au fost la fel de norocoși. Vâlcov pe de altă parte are încă un dosar în cercetare pe care judecătorii nu au apucat încă să-l vadă.

Citeşte şi: Darius Vâlcov a DEMISIONAT. Victor Ponta: Acum trebuie să găsesc un kamikaze, nu ştiu cine mai vrea

Demisia lui Vâlcov a fost transmisă de vineri premierului, discutată duminică și, cel mai probabil, săptămâna aceasta va intra în vigoare. Faptul că Iohannis a cerut această demisie, în cor cu Băsescu și Gorghiu, trădează o ipocrizie prezidențială cu care, majoritatea șefilor de stat din România ne-au obișnuit.

Să ne amintim că în zilele de campanie, președintele încă în exercițiul funcției, Traian Băsescu, îi ceruse lui Iohannis să renunțe la candidatură pentru a nu pune în pericol legitimitatea alegerilor, în eventualitatea unei decizii nevaforabile a ICCJ. Iohannis a ales atunci să ignore ce a spus președintele, dar azi, din aceeași postură dă indicații Guvernului cu privire la demiterea unui ministru cercetat, deci în aceeași situație în care se afla chiar domnia sa înainte de noiembrie 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mar, 11:34
dan slugarescu
se stie opinia ta ,ipocritule...sacose in cimtir
Andrei Pop-gurnalist
15 noi, 2014 Iohannis – cel mai nepregătit candidat pentru funcția de președinte din ultimii 25 de ani
14 noi, 2014 Klaus Iohannis a coborât campania la un noul nivel de josnicie
14 noi, 2014 Cine stă cu adevărat în spatele campaniei lui Klaus Iohannis
13 noi, 2014 Iohannis și România lucrului bine furat
13 noi, 2014 Când cei mai isterici critici ai lui Ponta spun că Iohannis este slab, e GAME OVER
13 noi, 2014 Ponta a depășit așteptările ȋn dezbaterea cu Iohannis
12 noi, 2014 Umilit de Ponta, pafaristul Iohannis și-a făcut-o cu mâna lui
16 mar, 18:31
Alexandru Valeriu Pantelimon
Un cetatean ajuns printr-o diversiune la 16 nov. (expresia lui Cristoiu) pacaleste pe multi romani gata sa accepte un miracol si nu realitatea coloniala in care ne aflam .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ