Preşedintele Klaus Iohannis, VIZITĂ oficială în Ucraina

| 17 mar, 08:20

Preşedintele Klaus Iohannis va face astăzi o vizită în Ucraina. Şeful statului se va întâlni cu omologul său, Petro Poroşenko.

Cei doi oficiali au mai discutat în urmă cu aproape o lună la Consiliul European. Întrevederea bilaterală a avut loc la solicitarea liderului de la Kiev. Cu această ocazie, Petro Poroșenko a reiterat invitația adresată lui Klaus Iohannis de a face o vizită la Kiev, invitație pe care o lansase încă din mesajul de felicitare transmis cu ocazia alegerii.

Cei doi preşedinţi se întâlniseră însă pentru prima oară la Paris, în ianuarie, când au stat alături la marşul de solidaritate organizat după atentatele comise de radicali islamiști.

Citeşte şi: Momente de GROAZĂ pentru Carmen Iohannis! Incidentul care i-a DEPĂŞIT pe SPP-işti

Klaus Iohannis susţine că singura soluţie pentru criza din Ucraina este cea politică, bazată pe dialog. Președintele României a ținut să transmită luna trecută un mesaj de solidaritate față de Ucraina, cu ocazia comemorării unui an de la evenimentele din Piața Independenței. Klaus Iohannis a fost reprezentant atunci de fostul său consilier pe probleme de securitate, George Scutaru, cel care, între timp, și-a dat demisia.

Şeful statului va discuta la Kiev şi cu preşedintele Parlamentului şi cu premierul ucrainean.

În urmă cu aproape o lună, şeful statului l-a primit la Palatul Cotroceni pe ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

Subiectul Ucraina a fost abordat de Klaus Iohannis și în convorbirile purtate în Germania cu Angela Merkel, în timpul vizitei efectuate la sfârșitul lunii trecute.

Vizita președintelui român la Kiev intervine într-un climat tot mai tensionat între NATO și Rusia.

Citeşte şi: Judecătorul lui Dan Voiculescu, eliberat din funcţie de Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ