Laszlo Borbely: Va fi realizată o comisie specializată pe migraţie. Avem consens politic

| 08 sep, 16:46

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că s-a ajuns la un consens pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare specializate pe problema migraţiei, transmite Agerpres.

 

"Acum ne-am adunat şapte comisii din Cameră şi Senat ca să discutăm o problemă care ţine de competenţa mai multor comisii. Dacă avem o comisie sau măcar de o subcomisie care să se ocupe de această problematică, atunci vom şti unde să canalizăm informaţiile şi să fie ceva mult mai structurat şi la nivelul Parlamentului României. (...) A fost un consens în a crea o comisie la nivelul Parlamentului specializată pe migraţie, azilanţi, refugiaţi. Sunt asemenea comisii aproape în toate ţările din UE", a afirmat Borbely, la finalul unei dezbateri la care au participat comisiile reunite pentru afaceri europene din Senat şi Camera Deputaţilor, împreună cu reprezentanţii comisiilor pentru politică externă, apărare şi ordine publică şi ai comisiei speciale comune pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Preşedinţiei.

Deputatul a precizat că s-a discutat, în cadrul dezbaterii, necesitatea analizării legislaţiei astfel încât ea să corespundă situaţiei generate de prezenţa unui număr mare de refugiaţi în România.

"Nu e vorba numai de a asigura condiţii pentru aceşti imigranţi de a veni, de a avea unde să stea şi de a primi hrană şi apă, ci de a asigura integrarea lor, cei care vor să rămână în România şi au acces legal, integrarea lor în societate, ceea ce este mult mai complex", a explicat Laszlo Borbely.

Totodată, el a arătat că problema refugiaţilor trebuie rezolvată întrucât aceşti oameni nu pot fi lăsaţi în stradă.

"Nu e numai problema Uniunii Europene, nu este numai problema Europei. Va trebui să se discute foarte răspicat la Organizaţia Naţiunilor Unite, în toate forurile care trebuie să vadă ce facem cu această migraţie modernă. Credeam că nu va fi aşa ceva după anii '50, dar iată că asistăm din nou la o migraţie a acestor oameni care sunt multe milioane şi care se pare că nu se va opri", a adăugat Borbely.

La rândul său, liberalul Ionuţ Stroe s-a pronunţat pentru crearea unei structuri comune şi posibilitatea înfiinţării unei comisii de migraţie, de persoane strămutate şi de refugiaţi la nivelul Parlamentului.

"Aş propune o comisie comună pentru a elabora cadrul legislativ care este absolut necesar pentru primirea pe piaţa muncii, oferirea asistenţei serviciilor de sănătate, prevenirea flagelului traficului de persoane. (...). Această comisie specială ar trebui să se ocupe cu (...) zonele în care aceşti oameni vor fi găzduiţi. Putem să elaborăm strategii de securizare a graniţelor, poate Schengen în momentul apropiat", a afirmat Stroe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ