Miniştrii Educaţiei ar putea fi SANCŢIONAŢI cu tăierea salariului. Proiectul a trecut tacit de deputați

| 07 oct, 12:28

Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege care prevede sancționarea cu tăierea a 30% din salariu pe șase luni a miniștrilor Educației care nu au prezentat anual în Parlament rapoartele privind starea învățământului, așa cum prevede legislația în vigoare.

Potrivit inițiatorului proiectului, deputatul liberal Raluca Turcan, Legea Educației Naționale obligă ministerul să publice un raport anual privind starea învățământului superior. Totodată, potrivit legii, ministerul este obligat să publice și să prezinte anual în Parlament raportul privind starea învățământului preuniversitar.

Raluca Turcan susține că, din anul 2012, Ministerul Educației nu a elaborat și nu a prezentat public aceste rapoarte, astfel încât toți miniștrii au încălcat legea. "Prin prezenta inițiativă legislativă, propunem sancționarea miniștrilor care nu au respectat legea cu tăierea a 30% din salariu pentru o perioadă de șase luni, dacă nu prezintă rapoartele privind starea învățământului românesc până la data de 1 martie a fiecărui an", se arată în proiect.

Camera Deputaților este prima Cameră legislativă sesizată. Propunerea comisiei pentru învățământ de respingere a inițiativei legislative nu a întrunit numărul necesar de voturi în ședința de plen din 30 septembrie.

Termenul constituțional, 2 octombrie, fiind depășit, propunerea legislativă se consideră adoptată. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Senat


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ