Lazăr Comănescu va efectua marți o vizită în Germania

| 11 ian, 18:50

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va efectua marți o vizită la Berlin la invitația ministrului federal al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier, ocazie cu care se va întâlni cu șeful diplomației germane, dar și cu alți oficiali, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Pe lângă discuțiile cu omologul german, programul vizitei ministrului român al afacerilor externe cuprinde întrevederi cu Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Bundestagului, cu Christoph Heusgen, consilierul pentru politică externă, de securitate și de dezvoltare al cancelarului Angela Merkel, cu Uwe Corsepius, consilierul pentru politică europeană al cancelarului german, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri", precizează sursa citată.

Potrivit MAE, discuțiile se vor concentra pe dimensiunea bilaterală, subiectele de interes major aflate pe agenda europeană, regională și internațională și cooperarea între București și Berlin, în contextul exercitării, de către Germania, a președinției OSCE în anul 2016.

"Deplasarea oferă prilejul consolidării dialogului politico-diplomatic cu partea germană și urmează vizitei la Berlin a Prim-ministrului României, Dacian Cioloș, de la 7 ianuarie 2016", se mai arată în comunicatul menționat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ