Decizie NEAŞTEPTATĂ luată de Germania după scandalul agresiunilor sexuale

| 13 ian, 16:40

Guvernul german a prezentat miercuri o aplicație pentru telefoane mobile menită să ajute solicitanții de azil să facă primii pași în noua lor țară, aplicație ce cuprinde reguli de bază de conviețuire și un capitol care le explică cum decurg relațiile bărbaților cu femeile în Germania, subliniind că atunci când o femeie îi răspunde unui bărbat "nu", acest lucru chiar înseamnă "nu", transmite agenția EFE.

Demersul este o consecință a agresiunilor sexuale comise în noaptea de Anul Noul la Koln și în alte orașe germane de grupuri numeroase de migranți arabi și nord-africani, poliția germană primind până în prezent circa 600 de plângeri din partea femeilor victime ale acelor agresiuni.

Aplicația, concepută de Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați, împreună cu Institutul Goethe, Oficiul Federal al Forței de Muncă și Radioteleviziunea Bavareză, cuprinde un curs de limba germană, informații care răspund întrebărilor cele mai frecvente puse de migranții ajunși pe teritoriul german și drepturile și obligațiile străinilor.

Migranții sunt atenționați în mod special că atitudinea lor față de femei va fi atent monitorizată, iar dacă ei nu respectă femeile ori le amenință, atunci ar putea comite un delict care le diminuează șansele de a obține dreptul de azil.

'În Germania bărbații și femeile aleg de bună voie cu cine doresc să formeze o pereche, cu cine se căsătoresc și cu cine întrețin relații sexuale', se menționează în aplicația ce subliniază că în Germania oricine are dreptul la o viață sexuală liberă, dar în același timp trebuie să respecte legea și dorințele partenerei sau partenerului.

De asemenea, li se explică migranților că în Germania femeile ies seara în baruri și restaurante, uneori ele beau alcool, pot să discute și să râdă cu un bărbat fără ca acest lucru să însemne neapărat că ele sunt și interesate să aibă o relație intimă cu acel bărbat.

'Vestimentația unei femei nu reflectă disponibilitatea ei sexuală', sunt atenționați bărbații migranți, proveniți de obicei din țări musulmane. În continuare, li se pune în vedere faptul că fustele scurte, tocurile înalte sau machiajul sunt doar chestiuni de modă pe care nu trebuie să le interpreteze drept o 'invitație' din partea femeilor.

O femeie poate să spună în orice moment 'nu' atunci când nu vrea ceva. Chiar și când flirtează în mod evident, acest lucru nu înseamnă că bărbatul are dreptul la ceva mai mult', se subliniază de asemenea în aplicație.

Un alt capitol descrie valorile, obiceiurile și drepturile în societatea germană. Sunt descrise cu un limbaj simplu numeroase detalii, începând de la programul spațiilor comerciale și până la funcționarea sistemului sanitar și obligația părinților de a-și trimite copiii la școală.

'Medicii sunt obligați prin lege să păstreze confidențialitatea a tot ceea ce le spuneți. Acest lucru înseamnă că ei nu pot transmite altor funcționari nicio informație care vă privește', se arată într-un alt pasaj, fiind atenționate în acest context și femeile că nici ginecologul fiicelor acestora nu le va furniza date dacă cele din urmă nu-și dau consimțământul.

Aplicația gratuită este disponibilă în limbile arabă, engleză, farsi, franceză și germană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 21:40
Viorel Goian
Recrutare
"Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta". Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
13 ian, 21:26
mishu
ha ha ha
Vor citi aplicatia respectiva, chiar si in limba araba si apoi o vor sterge din telefon sau se vor intarata si mai rau? Cum femeiile este oamenii??? Daca vor intzelege ceva, si vor continua si mai rau, incercand sa se impuna cu musulmanii nu se poate sta de vorba, cu ei se discuta numai cu sabia. Istoria Spaniei si europei in relatiile cu ei nu a fost lipsita de razboaie.
15 ian, 08:02
mihai
perfect adevarat
Ei doar incearca sa se spele pe maini de greselile unui cancelar prea Senil pentru a mai face fata ... Merkel cred ca va fi linsata in strada pana la urma .. nu credeam ca Nemtii buricul europei sunt chiar atat de Indoctrinati si Prosti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ