Lăzăroiu: Graţierea e complicată, nu decide Băsescu pur şi simplu

| 21 mai, 2013

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, referitor la cazul Becali, că procedura graţierii este complicată, întrucât se face o amplă analiză,  nu decide pur şi simplu preşedintele. Becali a spus, ieri, că vrea să-i ceară graţiere lui Traian Băsescu.

"Se face o analiză, e o procedură complicată cu graţierea, nu decide pur şi simplu preşedintele, aşa că e Gigi Becali sau că e X sau e Y, se fac nişte analize, e un dosar întreg acolo, se iau nişte avize şi în final, sigur, preşedintele e cel care decide. Dar e greu de analizat parcursul ăsta înainte să ştii ce conţine dosarul respectiv", a afirmat Lăzăroiu.

Întrebat despre eventuala solicitare a graţiere a lui George Becali, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "Nu o să mă pronunţ pe o chestiune ipotetică. Sigur, e dreptul oricărei persoane condamnate să ceară această graţiere, dar e o întreagă procedură care trebuie urmată. Repet, asta-i o declaraţie de intenţie, n-am văzut încă cererea de graţiere".

Ieri, după sentinţa ÎCCJ, parlamentarul George Becali a declarat că ar vrea să-i ceară preşedintelui Traian Băsescu graţierea sa, întrucât, spunea el, se simte trădat de statul român şi va utiliza toate mijloacele legale împotriva sentinţei.

"Păi prima dată la graţiere m-am gândit", a spus Becali, care nu s-a arătat deranjat de faptul că este nevoit să apeleze la preşedintele Traian Băsescu, deşi s-a declarat a fi împotriva acestuia.

Întrebat dacă se pune astfel la dispoziţia lui Traian Băsescu, deşi anterior era împotriva şefului statului, Becali a spus: "Dar de ce să nu? Şi care e treaba? Ce, mi-e ruşine? Mi-e ruşine să cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act creştinesc, ţi-e ruşine să-l ceri? Sau ce, dacă-l face, un act creştinesc, îi e ruşine?".

Becali a fost condamnat definitiv, ieri, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ