Lăzăroiu: Membrii Mişcării Populare vor înfiinţarea unui partid

| 24 mai, 2013

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, membru-fondator al Fundaţiei "Mişcarea Populară", a declarat că majoritatea aderenţilor care şi-au exprimat până acum opţiunea cu privire la viitorul acestui proiect doresc înfiinţarea unui partid.

"Noi am început de luni pe site-ul nostru un proces de consultare a celor 6.000 de aderenţi pe subiectul legat de înfiinţarea unui partid politic. (...). Acest proces de consultare se încheie în această noapte. Până acum, majoritatea celor care şi-au exprimat opţiunile vor să rămână Fundaţia 'Mişcarea Populară' şi să se înfiinţeze un partid cu acelaşi nume. Asta ştim în acest moment şi aşteptăm să se încheie votul în această noapte. Vom anunţa rezultatul, după care vom lua decizia referitoare la paşii pe care urmează să îi facem, dar în acest moment se pare că o majoritate largă se îndreaptă către fundaţie şi partid politic", a spus Sebastian Lăzăroiu.

Lăzăroiu a adăugat că, încă de la început, Fundaţia "Mişcarea Populară" a avut obiective politice, însă membrii-fondatori nu ştiau care este opţiunea celor care s-au adunat în jurul acestui proiect, a căror opţiune se pare că este menţinerea fundaţiei şi înfiinţarea unei formaţiuni politice, pentru că fundaţia nu se poate transforma în partid politic.

În urmă cu câteva zile, Fundaţia "Mişcarea Populară" anunţa că va face un sondaj, în rândul membrilor săi, pentru a-i întreba dacă vor sau nu să se înfiinţeze un nou partid care să susţină proiectele iniţiate de fundaţie.

Sondajul vrea să afle opţiunea simpatizanţilor fundaţiei pentru "viitorul apropiat" având posibilitatea de a alege între trei variante de răspuns: "ar trebui să existe doar Fundaţia Mişcarea Populară", "ar trebui să existe Fundaţia Mişcarea Populară şi un nou partid cu acelaşi nume 'Mişcarea Populară'', "ar trebui să existe doar un nou partid cu numele Mişcarea Populară''.

"Fundaţia Mişcarea Populară nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenţi cu intenţiile din momentul constituirii şi anume: crearea unei platforme a societăţii civile destinată atât dezbaterilor de idei cât şi de analiză şi soluţii la problemele din societatea românească", se arată într-un comunicat al Fundaţiei.

Precizările Mişcării Populare au fost făcute ca urmare a apariţiei în presă a unor informaţii privind o eventuală transformare a fundaţiei în partid politic, la sfârşitul lunii mai.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat că Partidul Popular va apărea în curând, punctând că este o decizie a "colegilor din Parlament", pentru că este necesară constituirea unui grup parlamentar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ