Lăzăroiu visează în continuare la Albă ca Zăpada

| 08 sep, 2013

Hotărât lucru, consilierii prezidențiali continuă să spună lucruri trăznite. Sebastian Lăzăroiu, renumit pentru profețiile sale eșuate despre povești electorale cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici a recidivat. Într-o declarație făcută astăzi la lucrările Școlii de Vară a Mișcării Populare, domnul Lăzăroiu, consilier al Împăratului gol, a mai livrat un basm politic.

El a declarat, la Costineşti, că Partidul Mişcarea Populară (PMP) trebuie să fie pregătit pentru intrarea la guvernare încă de la sfârşitul anului viitor, după alegerile prezidenţiale. "Eu mi-aş dori ca dreapta unită, pe care noi avem misiunea să o coagulăm, să aibă timp până în 2016 să se construiască în opoziţie. Eu cred însă că, din decembrie 2014, evenimentele ne vor duce în Executiv. Asta înseamnă să ne pregătim oameni competenţi de pe acum. Avem foarte puţin timp la dispoziţie!"

Trist este Lăzăroiu mai face și prozeliți. Președintele Fundației Mișcarea Populară, Marian Preda, are și el vise de mărire:  "Pe scena politică vor urma fuziuni, alianţe, pentru ca dreapta politică să se întărească şi să avem împreună un candidat unic la prezidenţialele de anul viitor (...) Atunci când dreapta va veni la putere nu trebuie însă să începem cu jos x, jos y!", a preciza Preda.

Declarațiile lui Lăzăroiu chiar nu au nicio legătură cu realitatea. Dincolo de faptul că autorul profețiilor s-a mai făcut de râs în trecut prin viziuni hipnotice care au fost contrazise brutal de realitate, logica politică spune un lucru foarte clar. Mișcarea Populară este un nume care ar atrage 3% din populația care are o intenție de vot. Acest brand nu este însă un partid în adevăratul sens al cuvântului. Nu are personalitate juridică și nici structuri organizatorice serioase care să fie mobilizate într-o campanie electorală. Mai mult decât atât, nu are nici măcar un număr suficient de candidați pentru a se implica într-o bătălie politică națională. În acest moment, MP este un simplu breloc la teșchereaua de chei a lui Băsescu, chei care încet-încet nu mai deschid nicio ușă din România. Prin urmare, pretenția unui breloc politic de a ajunge la guvernare este caraghioasă.

La aceste argumente se adaugă faptul că singurul partid de opoziție care mai are cât de cât resurse, mă refer la PDL, nu are deloc la inimă această ”mișcare” care se tot chinuie să-i fure parlamentari. Membrii Mișcării Populare nu ar putea ajunge la guvernare decât dacă ar fi un partid parlamentar. Ceea ce nu este cazul, decât dacă MP va reuși să atragă un număr de traseiști de la PDL suficient de mare pentru a-și putea face grup parlamentar. Lucru imposibil pentru că pedeliștii, atât câți au rămas, nu sunt chiar atât de naivi încât meargă pe urmele unui Lăzăroiu pe care l-au exclus din partid chiar din poziția de ministru.

În plus, se pune o întrebare firească. Cu cine să guverneze MP și în ce țară? Din ultimele informații, România este condusă de un Guvern cu o majoritate de 70%. Ce să caute MP, via PDL într-un guvern care are o asemenea majoritate. Ce uită Lăzăroiu este că în 2014 vom avea alegeri prezidențiale, nu parlamentare. Ipoteza vânturată de camarila lui Băsescu privind ruperea USL este și ea o himeră. Dar chiar și în condițiile în care, să spunem că USL s-ar rupe după alegerile prezidențiale din 2014, chiar și în ipoteza în care majoritatea de 70% s-ar destrăma, Tomac, Lăzăroiu și Udrea nu au cum să ajungă la guvernare. Nici nu este nevoie de ei și nici nu sunt acceptați de populație.

Declarația lui Lăzăroiu nu este altceva decât o încercare penibilă de a atrage atenția și un semn de disperare din partea unui Băsescu enervat că Mișcarea s-a fâsâit. Și atunci cum să mai atragi oameni decât prin promisiunea venirii la ciolan, de mâine dacă se poate, că doar promisiunile și vorbele goale nu dor pe nimeni și nu costă nimic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 2013
cantautor
de unde stii tu ca nu este nevoie de ei si ca nu sunt acceptati de populatie?
pe ce te bazezi?
pe banii de la patron,nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ