Legea amnistiei a fost respinsă de Parlament

| 18 noi, 2014

Camera Deputatilor a respins prin vot, marti, Legea amnistiei si gratierii. Votul a fost unul covarsitor: 293 de deputati din 297 prezenti au votat impotriva proiectului de lege.

Subiectul nu a mai fost dezbatut, ci supus direct la vot.

Marian Neacsu, liderul deputatilor PSD a dat asigurari ca social-democratii vor vota pentru respingerea legii.

Camera Deputatilor este camera decizionala.

Subiectul a fost introdus in Parlament pe neasteptate si era cat pe ce sa fie votat la data de 10 decembrie 2013, zi pe care presa si Opozitia au numit-o "martea neagra".
Atunci, initiativele legislative au fost votate la foc automat, fara o dezbatere consistenta.

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi dupa ce PNL s-a razgandit si nu a mai dorit sa il sustina, si, in ciuda solicitarilor repetate ale Opozitiei, PSD a refuzat sa il repuna pe ordinea de zi pentru a fi respins si subiectul incheiat.

ACL si Klaus Iohannis, candidatul aliantei la alegerile prezidentiale, a sustinut in repetate randuri pe parcursul acestui an ca alianta PSD-UNPR-PC a tinut proiectul la sertar asteptand ca Victor Ponta sa castige alegerile prezidentiale si legea sa fie votata fara a exista riscul scandalizarii opiniei publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ