Legea antifumat a fost atacată la Curtea Constituţională

| 21 dec, 19:18

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice a fost contestată la Curtea Constituţională a României, potrivit România TV. Sesizarea este semnată de senatorii Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai, Cristiana Anghel şi deputatul Daniel Fenechiu.

Senatorii Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai, Cristiana Anghel şi deputatul Daniel Fenechiu, care semnează sesizarea către CCR, susțin că "Legea antifumat este profund discriminatorie şi că se interzice un drept elementar al omului, acela de liberă alegere".

Mai mult, consideră aceştia, faptul că în lege nu este menţionat că se pot amenaja locuri speciale pentru fumat este "un act de nedreptate".

"Nu există o astfel de lege nicăieri în lumea asta. Peste tot sunt amenajate spaţii speciale pentru fumători.Mai mult, în unele state,angajatorii îi lasă pe subalterni să fumeze chiar la birou aşa cum fac nemţii. Patronii spun că cel puţin 2 ore pe zi se pierd cu plimbarea la fumat şi randamentul este foarte scăzut. Această lege este discriminatorie întrucât fumătorii nu mai au nici un drept. Este normal să aibă locuri speciale de fumat", considerp senatorul Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 15:18
Aida
Legea antifumat
Nemtii nu fumeaza la locul de munca, nici in restaurante, nici in institutii publice, doar in locuri special amenajate sau in fata restaurantului. Sunt respectati nefumatorii in felul asta. Nu vad de ce atata tevatura pe tema asta, cand in Europa este interzis de f mult timp fumatul in locurile amintite.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ