Legea carantinei nu va fi adoptată astăzi de Senat. Cazanciuc anunță că PSD va modifica din nou proiectul

| 10 iul, 16:35

Proiectul de lege privind carantina și izolarea nu va fi adoptat astăzi de Senat, așa cum intenționau inițial social democrații. După ce legea a fost adoptată de Camera Deputaților, proiectul va fi dezbătut vineri în Comisiile din Senat, urmând ca sâmbătă legea să intre în plen.

 

Președintele Senatului, social democratul Robert Cazanciuc a anunțat că legea va fi din nou modificată, după ce ieri PSD a ajuns la un acord cu Raed Arafat astfel încât măsurile propuse în lege să fie utile autorităților.
„E nevoie de mai multe modificări. Colegii de la Cameră au încercat să corecteze cât au putut de mult ieri, dar au avut foarte puține ore la dispoziție. Nu au fost prezenți toți cei care ar fi trebuit la aceste discuții, de exemplu CSM-ul pe care l-am invitat astăzi la Comisia Juridică. Am invitat și asociații care se ocupă de apărarea drepturilor fundamentale sau de apărarea drepturilor pacienților. La final să avem un proiect de lege aplicabil care să protejeze dreptul la sănătate dar și alte drepturi fundamentale”, a declarat Cazanciuc.
Legea continuă să fie subiect de dispută politică. Proiectul a fost adoptat joi de Camera Deputaților după ce PSD și PNL au ajuns la o formă agreată și cu secretarul de stat Raed Arafat.
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, joi, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care permite autorităţilor „să-şi facă treaba”.
Guvernul și-ar fi dorit ca legea să fie adoptată astăzi de Senat, astfel încât să intre în vigoare cât mai repede. În acest moment, autoritățiile nu au un cadru legal pentru izolarea sau carantinarea persoanelor infectate sau suspecte.
„Spre ca cei de la Guvern să înceteze să mai invoce pandemia pentru a pune presiune pe Parlament să adoptăm legi fără dezbateri consistente. Este numai vina Guvernului că s-a ajuns în această situație”, a declarat președintele Senatului, Robert Cazanciuc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ