Leonard Orban: Primii refugiați vor ajunge în România în noiembrie

| 01 sep, 16:29

Primii imigranți pe care România s-a angajat să-i primească la cererea Uniunii Europene vor sosi în țară în luna noiembrie, conform consilierului pe politici europene al președintelui Klaus Iohannis, Leonard Orban.

În total, în România vor ajunge puțin peste 1.700 de refugiați, însă ei vor sosi treptat în cele șase centre de primire disponibile și vor fi verificați.

Cine nu va avea dreptul la azil, nu va putea rămâne în România, susține consilierul prezidențial Leonard Orban.

Citește și:  Crețu: Fondurile UE destinate politicii de coeziune pot fi folosite şi pentru a asigura integrarea efectivă a migranților

Cele șase centre în care vor ajunge imigranții sunt în localitățile  București, Giurgiu, Galați, Șomcuța Mare și Rădăuți și Timișoara. Aici, imigranții vor primi apă, hrană, cazare și servicii consulare, iar România va primi de la Uniunea Europeană câte 6 mii de euro pentru fiecare persoană. Regimul în aceste centre va fi unul deschis, spune Leonard Orban, citat de Europafm.

Chiar și așa,  Leonard Orban a explicat că banii nu sunt suficienți, mai ales că din punctul său de vedere, România nu este pregătită să primească imigranți. Și-a asumat însă acest lucru  pentru a fi solidară cu alte țări ale Uniunii Europene care preiau mult mai multe persoane.

Consilierul prezidențial a explicat că primirea de refugiați  implică eforturi mari astfel eventualele probleme de securitate să fie prevenite.

În aceste condiții, fostul comisar european recomandă  Guvernului să  pregătească  un plan pentru a primi mai mulți imigranți pe termen lung.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ