Leul, sfâşiat de EURO în ziua formării guvernului Dragnea 3

| 26 ian, 09:17

Leul se depreciază abrupt, vineri dimineaţa, pe piaţa interbancară, iar euro se îndreaptă către un nou maxim istoric. Moneda europeană era cotată la 4,6742 lei în jurul orei 8,30, pe fondul unei aprecieri puternice a euro în faţa dolarului, pe pieţele internaţionale. Rămâne de văzut dacă BNR intervine în ajutorul leului sau vom avea la ora 13.00 un nou curs istoric care ar putea trece pragul de 4,67 lei/euro.

Euro a explodat pe piaţa interbancară în ziua în care PSD, principalul partid de guvernământ, care a creat o criză guvernamentală inutilă, poartă ultimele negocieri pentru completarea cabinetului Dăncilă.

Euro a trecut cu uşurinţă pragul de 4,67 lei, pe interbancar, apropiindu-se de valoarea de 4,6750 lei.

Cu o zi mai devreme, joi, leul s-a oprit temporar din căderea vertiginoasă în raport cu moneda europeană. După trei ședințe consecutive în care BNR a anunțat noi maxime istorice pentru euro, luni leul a s-a apreciat ușor la cursul oficial.

BNR a anunțat, joi 25 ianuarie, un curs în scădere pentru euro până la cotația de 4,6665 lei/euro, sub maximul istoric de marți de 4,6676 lei/euro.

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este modul în care s-a prăbușit dolarul american în raport cu moneda națională.

BNR a anunțat un curs în scădere cu 1,37% până la valoarea de 3,7595 lei/dolar, mult sub valoarea de marți de 3,8116 lei/dolari.

Dolarul a coborât ieri la minimul ultimilor trei ani în raport cu un coş alcătuit din cele mai importante valute. Dolarul slab face ca exporturile americane să fie mai ieftine şi astfel mai competitive pe piaţa internaţională.

Preşedintele BCE Mario Draghi a criticat joi, indirect, decizia Washingtonului de a încuraja un dolar slab spunând că aceasta nu respectă un acord convenit anul trecut şi că forţează euro să meargă în sus. Euro a urcat ieri la 1,25 de dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din septembrie 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ