LG te ajută să „vorbești” cu frigiderul sau mașina de spălat

| 09 mai, 2014

LG a anunțat un serviciu de chat special, prin care poți comanda mașina de spălat sau cuptorul și ceri informații despre alimentele pe care le ai în frigider.

Pare o scenă din filmele SF, însă cei de la LG au reușit să pună la punct un sistem prin care frigiderul de acasă îți spune prin chat, pe smartphone sau tabletă, câte sticle de bere mai ai sau îți trimite poze din interior ca să știi ce ar trebui să mai cumperi.

De asemenea, dacă introduci manual datele legate de data expirării produselor, frigiderul îți trimite avertizări atunci când acestea se apropie de termenul limită. Mai mult, poți porni mașina de spălat sau cuptorul ca rufele să fie spălate, iar mâncare gata când ajungi tu acasă.

Specialiștii în tehnologie spun că astfel de sisteme vor fi foarte populare, chiar banale, în aproximativ 10 ani. Iar sistemul celor de la LG reprezintă un început.

Controlezi electrocasnicele cu ceasul

Ceasul inteligent pe care îl pregătesc cei de la Apple ar putea avea și el câteva funcții inovative în domeniul electrocasnicelor. Potrivit analistului Brian White, de la fondul de investiții Cantor Fitzgerald, citat de venturebeat.com, smartwatch-ul Apple ar putea avea opțiuni de conectare la sisteme inteligente de control al electrocasnicelor și al altor aparate din casă.

De exemplu, cu ajutorul ceasului Apple ai putea să aprinzi televizorul sau să controlezi sistemul audio, să dai drumul la aparatul de aer condiționat sau să reglezi intensitatea luminii din cameră. Potrivit lui White, specialiștii de la Apple urmăresc să integreze ceasul lor în sistemele caselor inteligente.

Tag-uri: aplicatie, lg, LG chat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ