Liderii de sindicat se fac că nu văd creșterile salariale din Educație și Sănătate

| 15 noi, 2013

Atitudinea duplicitară a sindicaliștilor este bine cunoscută de români, aceștia pozează în salvatorii anumitor categorii sociale, în oameni pentru oameni, când de fapt, intrați în vizorul autorităților se dovedesc a fi nu foarte corecți.

Situația din Educație și Sănătate nu este de ieri de azi, este o problemă constantă în România, care s-a agravat cu trecerea timpului. Totuși, actualul guvern și-a aratat disponibilitatea să schimbe în bine starea de fapt în care se află două dintre domeniile cele mai importante. Cu toate acestea, liderii de sindicat se fac că nu văd creșterile salariale din Educație și Sănătate.

Actualul Guvern a prioritizat aceste domenii încă de la preluarea puterii, fapt pentru care, după ce a reîntregit salariile bugetarilor, în bugetul pe anul viitor sunt incluse majorări ale salariilor medicilor și profesorilor și de asemenea sumele de bani prevăzute pentru Educație și Sănătate sunt mai mari decât cele care au fost alocate anul acesta. În aceste condiții, protestele din ultimele zile, organizate de către liderii de sindicate, își pierd credibilitate și intră în sfera demagogiei.

Atitudinea duplicitară a sindicaliștilor este bine cunoscută de români, aceștia pozează în salvatorii anumitor categorii sociale, în oameni pentru oameni, când de fapt, intrați în vizorul autorităților se dovedesc a fi nu foarte corecți.

Liderii de sindicat creionează un tablou fals. Ei nu gândesc retrospectiv la momentul în care, în urma tăierii a 25% din salariile bugetarilor, majorarea TVA până la 24%, disponibilizărilor și închiderilor mai multor spitale din țară, sindicaliștii nu au fost în stare decât să facă un pueril dans al pinguinului în Piața Universității, anulând din start orice urmă de credibilitate pe care o aveau. În antiteză, acum când primesc creșteri ale veniturilor lunare, profesorii debutanți vor beneficia de majorări de până la 10%, iar medicii rezidenți vor avea o bursă specială lunară și neimpozitabilă în valoare de 670 de lei, aceștia amenință cu grevă generală.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ