Ponta: La Sănătate am alocat mai mulţi bani pentru cheltuieli curente în 2014

| 13 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri, că afirmaţia potrivit căreia proiectul de buget pe anul 2014 prevede alocări diminuate în ceea ce priveşte Sănătatea reprezintă "o dezinformare", el subliniind că domeniul are alocate mai multe fonduri pentru cheltuieli curente în 2014.

Solicitat să comenteze faptul că la Sănătate proiectul de buget pe 2014 prevede sume diminuate faţă de 2013, Ponta a precizat: "Asta e o dezinformare. Mulţumesc că am ocazia să o lămuresc pentru că eram convins că o vor folosi anumiţi oameni de rea credinţă".

"În anul 2013 am plătit 3,5 miliarde de lei la Sănătate facturile trecute. Am aplicat directiva europeană, cea referitoare la plăţile la 90 de zile şi de şapte luni noi plătim două facturi, Casa Naţională plăteşte două facturi: factura curentă şi facturile din trecut. E normal ca, din moment ce am plătit datoriile din trecut, să nu mai avem anul viitor cele 3,5 miliarde, că nu mai avem ce plăti", a precizat Ponta.

El a subliniat faptul că Sănătatea are alocate mai multe fonduri pentru cheltuieli curente în 2014.

"Deci la Sănătate să fie foarte clar: pentru cheltuieli curente sunt mai mulţi bani. Am redus însă, şi pe suma totală veţi vedea o reducere, deoarece 2013 a fost anul aplicării directivei europene privind plata la 90 de zile şi am plătiti 3,5 miliarde datoriile vechi", a adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ