Liderii liberali își cară fără jenă capete în gură

| 14 feb, 2014

Ultimul schimb de replici, cel dintre Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonescu, demonstrează că liderii liberali nu au nicio problemă în a-și căra fără jenă capete în gură.

Dinamica din cadrul PNL poate fi sintetizată foarte simplu prin sintagma „frate, frate, dar brânza-i pe bani”, funcții și influență am mai adăuga noi. Așa se face că în lipsa unei ierarhii clare, a lipsei de autoritate a președintelui Crin Antonescu și a respectului din cadrul partidului, se ajunge adesea la situații de maximă tensiune între liberali, iar penibilul situațiilor de acest tip, exploatate negreșit de mass-media românești, nu face decât să aducă un prejudiciu grav imaginii PNL, care oricum nu stă foarte bine în sondaje. Ultimul schimb de replici, cel dintre Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonescu, demonstrează că liderii liberali nu au nicio problemă în a-și căra fără jenă capete în gură.

Cei doi se au ca șoarecele și pisica, lucru știut de oricine mai aruncă câte un ochi pe presă, dimineața la cafea. Noul conflict a pornit de la declarațiile fostului premier liberal, care și-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că alegerea de a participa pe liste separate la europarlamentare este una păguboasă atât pentru PNL, cât și pentru PSD. Într-adevăr, este cam târziu pentru asemenea declarații în condițiile în care lucrurile sunt clare la acest nivel încă de la sfârșitul anului trecut și cu atât mai mult cu cât la începutul săptămânii PSD, UNPR și PC au format alianța electorală Uniunea Social Democrată, dar fiecare are dreptul la o părere, lucru care, mai cu seamă, în cadrul PNL ar trebui să fie respectat.

Crin Antonescu, care taie și spânzură la orice ieșire a liberalilor (sa ne amintim cazurile Chițoiu, Tușa, Moisescu, Chiliman, Orban), nu a pierdut ocazia unui răspuns acid pentru C.P. Tăriceanu. „Ce spune domnul Tăriceanu este cumva că o să mă însor, dar urmează întrebarea: „Cu cine, vreo femeie ai găsit? ” E caraghios. Ce liste comune, cu cine? Şi PSD şi noi am luat decizia de a merge pe liste separate, PSD nu a propus, nu ne-a rugat pe noi „Hai mă, să mergem pe liste comune” şi noi am zis 'Nu dom'le, nu”. Fiecare şi-a luat această decizie independent de altul, PSD şi-a construit o altă alianţă. Chiar nu e caraghios ca domnul Tăriceanu… poate vrea să intre în USD. E în regulă, dar eu nu cred că PNL are o asemenea opţiune”.

Prin urmare, liderii liberali își cară fără jenă capete în gură, continuând astfel o practică impusă prin puterea exemplului chiar de președintele liberal. Nesigur și paranoic acesta execută, pe unii mediatic, pe alții la funcții, lideri importanți ai PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ