Băsescu: Victor Viorel are nume de floricică. Este floricica patriei

| 06 mai, 2014

Prezent in emisiunea Gandul.info, președintele Traian Băsescu l-a atacat din nou pe premierul Victor Ponta, numindu-l ironic floricica patriei.

Iata principalele declaratii ale presedintelui:

Categoric, nu am încălcat Constituţia, Victor Viorel plagiază în felul lui tentativele de suspendare care au fost în 2007 şi 2012, în avizul numărul 1 din 2007 CCR stabileşte clar plaja pe care preşedintele se poate plimba pe spectrul politic: se poate implica în dezbateri Preşedintele nu vine din nori, singurl partid care susţine procesul de reformare al statului român este PMP. Acesta este partenerul meu politic astăzi.

Sunt in campanie electorala si nu sunt. Ponta a confiscat campania pentru europarlamentare si a transformat-o intr-o campanie prezidentiala. Nu prea am vazut-o pe doamna Cretu, capul de lista a PSD.

Ii zic Victor Viorel pentru ca asa il cheama. Are nume de floricica. Este floricica patriei.

Membrii PMP au fost la mare si i-am invitat. Aveau acele tricouri. Am facut poze cu fiecare in parte. Nu e vina lor ca au fost preluati de toate televiziunile. Multumesc Antenei, RTV ca i-au popularizat intr-o perioada de vacanta.

Merita sa sustin un partid pentru a-l opri pe Victor Ponta, care se comporta ca un dictator. Am o obligatie sa creez o opozitie de Victor Ponta. Nimeni nu o poate face, nici Blaga, nici altcineva. Este un derapaj democratic. Victor Ponta a furat startul campaniei, facand lucruri toxice: apararea baronilor si parteneriatul cu un turnator ca Voiculescu. Am colaborat cu Voiculescu dar niciodata supunandu-ma. M-am dus cu solicitari, a fost de acord, trebuia sa ii dau Romaniei o majoritate in conditiile in care Alianta DA a pierdut alegerile.

Salariul pe luna aceasta o sa-l donez PMP. Nu prea au bani.

Ponta este toxic. Daca nu va mai veni la TV pana pe 25 mai promit sa nu il mai atac. Este in campanie electorala. Eu sunt presedintele Romaniei si constat un derapaj democratic.

Eu am nimic impotriva PDL, m-au sprijinit, m-au facut presedinte. Nu il recunosc pe Blaga omul care a fost ministru. Nu este capabil. Ii apreciez pe membrii de rand ai PDL.

"Voi vota cu Elena Udrea la Prezidentiale daca va candida"

Are calităţi Elena Udrea, e un om cinstit, nu ştiu să fi luat bani, ştiu că a venit cu o stare materială foarte bună, a venit cu Mercedes, casă şi terenuri spre deosebire care au venit cu un singur costum în politică şi acum au vile peste tot. Uitaţi-vă la Dragnea şi la baronii din Caraş Severin şi toţi au vile pe malul Dunării. Nu am mai reproşat nimic şi eu venit în politică cu bani şi Audi 80.

Elena Udrea are calităţi morale pentru a fi preşedinte, nu ştiu dacă are forţă să ia voturile, haideţi să vedem rezultate de la orice om are dreptul să aibă această aspiraţie. E pe afişe pentru că a vrut să facă un transfer către partid. Dacă ar candida, aş pune votul meu în urne pentru Elena Udrea, nu am întrebat-o. În disputele televizate l-ar bate pe Victor Ponta. E mult mai pragmatica.

Eu am ştiut că va ieşi cu bileţelul roz, nu am ştiut, dar am convenit, nu am obligat-o, dar am convenit. Acel bileţel pentru mine reprezintă foarte mult, e stadiul la care era justiţia în primul meu mandat.

Nu văd nimic ridicol pentru că mi-a venit în cap diferenţa între un politician femeie care are curaj să sară şi Victor Viorel Ponta care era o barcă gonflabilă într-o apă de 20 de cm, trasă de jandarmi cu epoleţi.

Elena Udrea a sărit pentru ea şi propagandistic, a fost un element cert. L-aş comenta şi pe el , Victor Viorel Ponta dacă e om serios sare cu paraşuta şi eu îl comentez în direct, Victor Viorel ar putea sări cu paraşuta.

Victor Viorel, floricica naţională este un pericol pentru democraţie, pentru că vrea să schimbe regimul Băsescu în care funcţionează justiţia cu regimul baronilor. Crin Antonescu s-a desprins de sub influenţa turnătorului Voiculescu, ceea ce e mare lucru.

Cel care face ţăndări instituţiile statului e Victor Viorel Ponta, nu mă amestec în problemele interne ale PSD, nu aş vrea să dau verdicte la atmosfera din PNL. Antonescu joacă riscant, cum a jucat şi Blaga, măcar Blaga nu a spus că îşi dă demisia.

Despre PNL

Un comentariu de analist, poate că Iohannis ar fi o figură mai proaspătă dacă s-ar retrage Crin Antonescu, a fost una din declaraţiile mature şi surprinzătoare pentru mine, care nu a exclus posiblitatea la un moment dat de a nu candida. Un politician care lasă loc în favoarea obiectivului de a nu avea PSD şi la Cotroceni înţelege imperativele.

"Ponta e corupt"

Este optiunea lui Ponta ca ma vede la puscarie. Sunt un politician care nu este deasupra legii. Nu stiu daca Ponta va ajunge la puscarie. Stiu ca este un premier corupt. Parchetul ancheteaza celebra ordonanta ASF, care a fost initiata de Rusanu, via Chitoiu, via sotia lui Chitoiu si semnata de Ponta, intr-o noapta. Duicu nu a fost la mine in birou ci la Ponta.

La mine in birou n-a venit niciun politician sa vina sa spuna hai sa o punem pe Kovesi la Parchet sau altceva.

E o joaca copilareasca a lui Victor Viorel cu baronii: intrati voi in puscarie si apoi il bag si pe Basescu.

Despre Ucraina

Romania nu este in pericol sa fie atacata. Zilnic se primeste o evaluare daca nu doua. Suntem la curent cu tot ce se intampla. Legat de Slaviansk ce pozitie comuna cu Ponta sa avem? Am avut pozitie legata de alipirea Crimeei, nu am fost de acord. La Slaviansk sunt separatisti inarmati. Sunt si separatisti civili, minoritatea rusa. Cu ea trebuie discutat. Minoritatea aceasta este parte a poporului ucrainean. Nu poti sa tragi in ea.

Nu stiu deca Ponta nu se intalneste cu oficialii americani. Nu stiu ce urmareste. Pozitia lui de a evita intalnirile cu trimisii SUA este foarte bine primita la Moscova. Nu sunt vizite oficiale, sunt vizite de lucru.

Acum este o situatie de instabilitate in regiune si Casa Alba trimite un demnitar pentru a transmite un mesaj prin viu grai. Asta nu intelege Victor Viorel Ponta.

Este posibil ca presedintele Romaniei sa nu stie tot ce s-a discutat intre presedintele Obama si presedintele Putin. Prin declaratiile mele am vrut sa pozitinez Romania. Dupa cum se vede situatia din Ucraina duce la un razboi civil.

Nu ne satisface ce se intampla in Ucraina. Este un esec al acordului de la Geneva. Nu puteam sa nu prezint ingrijorarea Romaniei. Consider Rusia ca fiind putere regionala nu globala datorita problemele economice. Minoritatea care se declara rusa trebuie sa fie parte in dialog cu Kiev. Omul din aceasta minoritate este un om cinstit, nu are arme sa doboare elicoptere sau sa traga in armata ucraineana.

E foarte greu sa il intreb pe Putin ce ai discutat cu Obama sau invers. E posibil sa nu stiu tot.

Germania a spus exact ce am spus eu mai demult ca acordul de la Geneva nu a fost eficient si a propus o noua runda Geneva, mese rotunde la care cetatenii rusi sa fie parte in dialog. Mai putin cei cu arme, care sunt teroristi.

Despre rezervisti

In acest an s-au facut niste reevaluri ale resurselor. Sunt fete mari care dau ochii pe spate care sustin ca Romania intra in razboi. Pentru sarcinile pe care noi le avem pentru NATO sunt in parametri. Romania are 40.000 de militari care si-au terminat misiunile in exterior. Rusia n-a mai fost in razboi din 1988 cu Afganistan. Este loc de mai bine in ceea ce priveste MIG-urile, masinile blindate.

Despre Nana

N-am mai fost dar o sa ma duc sa vad daca apa balteste si voi pune poze pe Facebook cum creste graul sau orzul. Fiica mea isi permite sa plateasca ratele, are venituri de notar. Are o rata lunara de 5000-6000 de euro pe luna. Sunt rezonabile.

Comisia senatorială a constatat că s-a luat corect creditul, în comisia de la Camera Deputaţilor nu mai ştiu ce fac cu raportul pentru că a început ancheta penală, normal ar trebui să înceteze activitatea. Ioana n a cumpărat de la cetăţeni pământul, ci l-a cumpărat şi a semnat cu proprietarul italian, a fost fiica proprietarului italian. A fost un cumpărător de bună credinţă, a verificat la cadastru dacă sunt intabulate. Dacă în procesul de restituire sunt nereguli şi instanţa va contesta că sunt împroprietăriri ilegale, tot instanţa va decide ce se întâmplă cu terenul, poate decide că o parcelă să revină la stat, nu se va opune nimeni. Dacă acest lucru se întâmplă, cei vinovaţi de fraude în procesul de împroprietărire să răspundă, dacă se constată fraudarea procesului de împroprietărire. Instanţa trebuie să meargă până la prefect, că el a semnat împroprietărirea.

As vrea ca de la Nana sa porneasca un proces de control ca sa vedem cate dreptate au cei care se plang ca li s-a furat mostenirea.

Nu pot spune ca sunt bogat. Terenul nu este al meu sau al fiicei pentru ca este al bancii. Standardele de azi nu sunt mai mari decat atunci cand eram comandant de vas. Deocamdată, terenul este al băncii, plătim rate. Nu am un standar mai scăzut de viaţă decât în vremea când navigam. M-a găsit revoluţia cu Audi 80, apartament cu patru camere, cu bani. Am adus maşina pe roţi, cu numere din Belgia.

Despre scaunul de la Cotroceni si despre fotoliul de presedinte

Pana in ultima zi cu placere si onoare presedintele Romaniei. Exista o tentatie sa fiu premier dar nu ma va desemna nimeni. Elena Udrea m-ar numi premier.

Va asigur ca voi depolitiza ANAF-ul.

As veni cu multa placere oricand la o dezbatere cu Victor Ponta. Avem abordari economice diferite. Discutia ar fi benefica romanilor.

 

 

 

 

 

Tag-uri: basescu, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ