Ponta: Minivacanţa de 1 Mai a fost un succes pentru turismul românesc, consumul în ansamblu a crescut

| 06 mai, 2014

Minivacanţa de 1 Mai a fost un mare succes pentru toţi cei care au facilităţi de turism, a declarat marţi premierul Victor Ponta la începutul şedinţei săptămânale de guvern.

"Şi la mare şi în Braşov gradul de ocupare a fost de 90-95%, să vedem şi cu încasările la buget cum stăm, că, dacă a fost 90-95%, să n-avem încasări de 15%. Pe litoral (au fost - n.r.) 30.000 oficial - probabil că a fost ceva mai mult -, 70.000 de turişti în cele 6.000 de pensiuni omologate. Mă bucur foarte tare că turismul în România se dezvoltă, de altfel şi consumul în ansamblu a crescut, ceea ce e un semn foarte bun", a afirmat prim-ministrul, relatează Agerpres.

Ponta a amintit şi revizuirea în creştere a prognozei Comisiei Europene referitoare la economia românească: 'Faptul că, într-un ultim raport, Comisia Europeană a revizuit din nou în sus prognoza de creştere economică a României este un lucru bun. (...) În anii trecuţi se începea cu o prognoză optimistă şi se ducea în jos realitatea. Măcar să fim de fiecare dată în acelaşi sens. O creştere de 2,5% prognozată de Comisia Europeană înseamnă că putem să facem 3%'.

De asemenea, premierul a menţionat şi scăderea cursului leu-euro şi creşterea încasărilor la buget cu 8,5% comparativ cu anul 2013.

"La această notă bună primită pentru modul în care se dezvoltă economia românească, scăderea cursului leu-euro e un alt semn bun. (...) Dacă creşte euro faţă de leu, e din vina Guvernului, dacă creşte leul faţă de euro este meritul...nu ştiu...al preşedintelui, nu ştiu al cui. În realitate, Guvernul nu are mecanisme de intervenţie, însă acest curs reflectă o anumită încredere şi o anumită sănătate a economiei româneşti", a afirmat Ponta.

El a mai explicat că creşterea încasărilor bugetare arată că 'în sfârşit reorganizarea ANAF-ului, direcţia antifraudă, operaţiunile procurorilor şi justiţiei (...) încep să dea roade'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ