Pocora, PNL: Băsescu şi Ponta trebuie să înceteze folosirea funcţiilor publice în interes electoral

| 06 mai, 2014

Partidul Naţional Liberal cere preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Victor Ponta 'să înceteze politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în interes electoral' şi susţine că primul ministru 'a minţit' când a afirmat că îşi suspendă campania electorală până trec intemperiile.

"În realitate, nu numai că nu şi-a suspendat acţiunile electorale, ci le-a trecut fără nicio jenă sub stindardul Guvernului României. Ca dovadă, ieri, la câteva minute doar de la anunţul suspendării campaniei, premierul Victor Ponta s-a dus la Ministerul Apărării Naţionale, unde şi-a făcut birou ca generalii-dictatori africani, pentru a încerca să dreagă busuiocul enormei gafe din week-end, tot din campanie, de la Craiova", arată purtătorul de cuvânt PNL Cristina Pocora, potrivit unui comunicat.

Potrivit documentului citat, PNL mai arată că afirmaţia lui Ponta, care le-a spus angajaţilor de la Fabrica de Avioane că 'vestea proastă e că ne paşte războiul, vestea bună e că vor avea comenzi' este una 'iresponsabilă, a unui premier care se joacă bolnav cu vorbele şi care crede că şi politica naţională de securitate se poate face ca la PSD, adică cu afirmaţii scoase din joben şi declaraţii şocante şi mincinoase gen 'USL trăieşte''.

De asemenea, Cristina Pocora afirmă că este extrem de grav că prim-ministrul României Victor Ponta şi-a făcut nu doar birou de premier la sediul Ministerului Apărării Naţionale, ci chiar birou de campanie electorală.

'De altfel, acţiunea electorală de ieri de la MApN este doar o continuare a unei serii mai lungi la care a participat activ şi vicepremierul Liviu Dragnea: au început prin celebra şi penibila vizită arogantă cu bărcuţa împinsă de oameni la Teleorman, apoi s-au dus la Patriarh cu promisiunea de a da bani Catedralei Neamului, au făcut o vizită de formă la Ungheni doar ca să facă un pic de campanie şi pentru Republica Moldova, apoi au continuat cu dorinţa de implicare a CSAT în lupta politică prin cererea de convocare forţată a acestuia, menită să ascundă evitarea subiectului Ucraina timp de luni de zile de către premierul Ponta şi, iată, ieri, acţiunea de la Ministerul Apărării', se arată în comunicat.

Partidul Naţional Liberal cere premierului Victor Ponta şi membrilor întregului cabinet să 'înceteze imediat politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în campania electorală, în interesul electoral al PSD'.

Aceeaşi cerere de neimplicare a funcţiei prezidenţiale în campania prezentă o adresează şi preşedintelui Traian Băsescu, 'al cărui moştenitor politic pe partea de năravuri proaste se dovedeşte a fi, în mod tot mai evident, Victor Ponta'.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ