LIVIA STANCIU a răbufnit în ședința CSM, de față cu IOHANNIS: Justiția nu e o supraputere

| 06 ian, 12:36

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Doina Livia Stanciu, a deplâns, în prima ședință a CSM prezidată de președintele Klaus Iohannis, că sistemul judiciar a fost ținta unor atacuri "dure" în 2014. Ea a dat garanții că independența Justiției nu va fi niciodată sacrificată "de dragul unei păci politice".

Șefa Înaltei Curți a făcut referire o formulare exprimată în prealabil de Iohannis, care a subliniat "că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere".

"Nu vreau să se înțelegă în niciun mod că Justiția a devenit sau ar trebui să devină o supraputere statală - a spus Livia Stanciu. Dar magistrații acestei țări au înțeles că nu trebuie să negocieze niciodată independența Justiției și nu o vom negocia niciodată nici de dragul unei păci politice.  Anul 2014 a fost, într-adevăr, un an în care, deși nu mă așteptam, au continuat atacuri extrem de dure la adresa sistemului judiciar, la adresa magistraților judecători sau procurori, care au instrumentat dosare extrem de importante de corupție. Atacuri prin care s-a urmărit decredibilizarea acestor instituții ale statului, a activității extrem de profesioniste desfășurate de magistrați, activitate desfășurată de cele mai multe ori cu foarte multă corectitudine și onestitate", a declarat președintele ICCJ.

Livia Stanciu a lăudat activitatea Consiliului Superior al Magistraturii în ultimul an.

"Trebuie să remarc cu bucurie promptitudinea cu care, virgulă, conducerea CSM a reacționat apărând independența sistemului judiciar, reputația profesională a magistraților care a făcut subiectul unor astfel de atacuri dure și reacția promptă față de magistrații care au dovedit probleme de integritate în cadrul sistemului judiciar", a spus președintele Înaltei Curți.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 ian, 15:08
gigi
Aceasta L.S. este un monument de tupeu ,Ea chiar crede ca e buricul pamintului ,ca nimeni nu are voie sa aiba opinii fata de justitie si judecatori si procurori ,adica ei sa faca ce vor iar opinia publica unde intra si politicienii sa taca si sa ia de bun orice gest facut in numele justitiei .Asta crede ca e Dumnezeu pe pamint.Ridicol.Cit priveste mari dosare ,hai sa ridem care or fi alea ,gainarii si vreo 2,3 mai acatarii.Ia sa vedem dosar cum a fost in Europa cind premierul a fost luat la intrebari cu privire la cum a administrat tara ,ia sa vedem de ce a taiat salariile si pensiile musiu boc-basescu -asta inseamna dosar mare nu ciubucurile unuia sau altuia .a raspuns Iordache ptr. masluirea unei scrisori de garantie ,?care i-au adus contracte de 1 mld. de euro ? sint in inchisoare beneficiarii sumelor umflate la retrocedari ,raspunde madam udrea ptr. jaful practicat ,etc....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ