Liviu Dragnea se poate întoarce la muncă în atelierul Penitenciarului Rahova

| 15 sep, 14:15

Liviu Dragnea se poate întoarce la muncă în Penitenciarul Rahova după ce Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea fostului lider PSD prin care contesta decizia conducerii închisorii de a-i retrage dreptul la muncă.

Magistraţii au decis că lui Dragnea i-a fost încălcat dreptul la muncă, decizia fiind definitivă. "În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 - 15.09.2020", se arată în decizia instanţei citată de RomâniaTV.net.

Citeşte şi Irina Tănase: "Liviu Dragnea şi-a tăiat două degete cu flexul, în puşcărie"

Pe de altă parte, într-un proces separat, Judecătoria Sectorului 5 a menţinut alte sancţiuni disciplinare luate de penitenciar împotriva lui Dragnea.

"În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova", au hotărât magistraţii.

Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: "Persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (...) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului'', iar art. 82 lit.q) stipulează: "Persoanelor condamnate le sunt interzise: (...) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului".

Citeşte şi Liviu Dragnea se simte din ce în ce mai rău în închisoare. Anunţul făcut de avocata fostului lider PSD

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ