Liviu Dragnea, un nou dosar penal. Audiat la DNA, în calitate de suspect, în dosarul fostei soţii

| 06 apr, 14:24

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri la ieşirea din sediul DNA că are calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată şi Bombonica Prodana, fosta sa soţie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat miercuri la DNA, fiind citat într-un dosar privind fapte de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, el ar fi fost citat într-un dosar nou instrumentat de procurorii anticorupţie şi are calitatea de suspect.

Ce spun procurorii DNA: Dragnea, acuzat la instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- instigare la fals intelectual, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare. Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Fosta soţie, audiată la DNA pe 24 martie

Pe 24 martie,  Bombonica Dragnea a fost audiată la DNA, fiind pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu pentru fapte comise în perioada în care era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Concret, motivul este unul cel puţin ciudat: ea este acuzată de abuz în serviciu pentru că în calitate de şef al Secretariatului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman NU şi-a sancţionat subordonatele care au lipsit nejustificat de la muncă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ